Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i organizaciji Županijske zajednice kulturno-umjetničkih udruga, u subotu 29. kolovoza, u Glogovcu će se na otvorenom prostoru uz poštivanje  svih epidemioloških mjera te u skladu s Preporukama za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. održati 11. Županijska likovna kolonija.

Za ugodan boravak sudionika i gostiju brinut će se članovi obitelji Mihalić i domaćini, članovi likovno kreativne sekcije „Glogov zdenac“ KUD-a „Rudar“ Glogovac.

Tridesetak likovnih stvaraoca iz osam likovnih sekcija ( likovna sekcija Podravka 72“ iz Koprivnice, Križevački likovni krug, likovna sekcija „Likresa“ iz Novigrada Podravskog, Udruga „Peski art“ iz Đurđevca , likovna sekcija HPD-a „Ferdo Rusan“ iz Virja likovno-kreativna sekcija KUD-a Delovi, likovna sekcija HKUD-a „ Frankopan“ iz Ferdinandovca te domaćini likovno kreativna sekcija „Glogov zdenac“) inspiraciju će pronaći u prirodnim ljepotama glogovačkog kraja slikajući raznim tehnikama (olovka, ulje na platnu, akril, suhe pastele i oslikavanje na svili).

Hodogram:
– 09,00 sati okupljanje sudionika na imanju obitelji Mihalić, Bilogorska 53, Glogovac
– 09,30 otvorenje likovne kolonije i doručak
– 10,00 – 15,00 sati radni dio likovne kolonije
– 15,00 sati izložba nastalih radova, zatvaranje likovne kolonije, podjela Zahvalnica, ručak.

Sudionici likovne kolonije, prema svojoj želji i raspoloživom vremenu, posjetit će obližnji izvor i ostatke rudnika te razgledati imanje.
Kako bi kolonija bila što uspješnija, domaćini su se pobrinuli da se sudionicima pridruži gost iznenađenja.

Scroll to Top
Skip to content