IMG 7641

09. svibnja 2017. godine, u Dnevnom boravku Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica, Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije, obilježila je proslavu Majčinog dana.Glazbeni dio programa uveličao je nastup vokalne skupine KUD-a „Rudar“ iz Glogovca “Rudarice”.

U subotu, 13. svibnja, održale su se tradicionalne 15. Večeri folklora u Glogovcu u organizaciji KUD-a “Rudar”. Manifestacija je započela mimohodom sudionika, a i ove godine članice Udruge žena Glogovac dočekale su sudionike i goste bogatim stolom domaćih proizvoda. 

Narodne običaje, pjesme, plesove kao i narodne nošnje na ovogodišnjim Večerima folklora prisutnima su prezentirali članovi KUD-a Prigorec, KUD-a Dojnja Dubrava, FA-a Koprivnica, HKUD-a Rodoč BiH te mala skupina KUD-a “Rudar” Glogovac. 

Večerima folklora prisustvovao je i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, koji se prigodnim rječima obratio sudionicima i gostima.

Nakon bogatog kulturno-umjetničkog programa, za sve sudionike priređena je večera i druženje.

U subotu, dana 27.5.2017. godine KUD Rudar nastupao je na 14.manifestaciji “Marinje u Garešnici” u Garešnici u Hrvatskom domu. Na manifestaciji nastupila je velika folklorna skupina s koreografijom Bilogore “Tri sam dana “.

Scroll to Top
Skip to content