KUD Rudar

U subotu, 31. svibnja 2014.g., u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u dvorani Domoljub u Koprivnici održana je 16. županijska Smotra koreografiranog folklora. Na Smotri su sudjelovali KUD Delovi, KUD Križevci, KUD Petar Preradović iz Đurđevca KUD Stari Graničar iz Cirkvene, HPD Ferdo Rusan iz Virja, Folklorni ansambl Koprivnica, kao i naš KUD Rudar Glogovca. 

U prvom dijelu programa komisiji i publici smo se predstavili sa pjesmama i plesovima Podravine pod nazivom „Ajde doma dekletine”, u kojoj koreografiji je solista na tradicijskim glazbalima Zvjezdan Draganić, autorica koreografije Zrinka Roksandić, a autor glazbene obrade i voditelj pjevanja Tomislav Cvrtila, mag.art. U drugom dijelu nastupili smo sa pjesmama i plesovima Bilogore pod nazivom „Tri sam dana”, u kojoj koreografiji je solistica Ivana Vlah, solista na tradicijskim glazbalima Zvjezdan Draganić, autorica koreografije Zrinka Roksandić, a autor glazbene obrade i voditelj pjevanja Tomislav Cvrtila, mag.art. Kako je protekle dvije godine došlo do povećanja broja naših plesačica, za potrebe smotre naše su vrijedne članice ponovno upregnule svoje ruke, iglu i konac te stvorile novih pet kompleta ženskih bilogorskih nošnji i dva muških nošnji, koje sada uz postojeće koje smo izradili 2011.g. čini osamnaest ženskih i pet muška kompleta.

 

Iako je prosudbena komisija odlučila je da će Koprivničko-križevačku županiju na 21. Susretima hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu krajem listopada ponovno predstavljati Folklorni ansambl Koprivnica, naši su se članovi ponosno i vedro, te sa srcima ispunjenima ljubavlju prema folkloru dostojanstveno i ove godine predstavili na ovoj smotri. Za napomenuti je da je smotra imala i humanitarni karakter – gledatelji i sudionici smotre svojim su novačnim prilogom pomogli za obnovu opreme KUD-a Graničar iz Gunje, koja je stradala u poplavi.

Scroll to Top
Skip to content