17. dani zelja i bregofske pite

U organizaciji Udruge prijatelja kulture “Vlado Dolenec” i Udruge žena Bregi, a pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Bregi i Koprivničko-križevačke županije, u nedjelju, 5. listopada 2014. g. održani su 17. po redu Dani zelja i “bregofske pite” u Koprivničkim Bregima. 

Manifestacija je započela povorkom poljoprivredne mehanizacije, nošnji i plodova jeseni nakon čega je služena misa zahvalnica u crkvi sv. Roka. Nakon svečane mise uslijedilo je otvorenje 17. Dana zelja i bregofske pite, a manifestaciju je otvorio načelnik općine Mario Hudić koji je pozdravio prisutne, između ostalih dožupana Ivana Pala, ravnateljicu OŠ Karolinu Vidović i župnika Josipa Koščaka te je izrazio zadovoljstvo što se jedna ovakva manifestacija održava po 17. put.

 

Irena Sobota Margetić podsjetila je kratkom prezentacijom na 16 godina održavanja Dana zelja, a manifestaciju je svojim nastupom uveličao UPK “Vlado Dolenec” izvedbom prigodnih pjesama. Program je vodila Simona Margetić.

U poslijepodnevnim satima održalo se natjecanje u kuhanju sekeli gulaša, vaganje najteže glavice zelja, izbor najljepše zeljarice, kulturno-umjetnički program te koncert tamburaškog sastava “Milenij”.

 

Scroll to Top
Skip to content