U subotu 18.05.2019.g. KUD Rudar Glogovac organizirao je svoju 18. po redu manifestaciju Večer folklora na kojoj je ugostio društva iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Manifestacija je započela mimohodom sudionika kroz selo, koji je predvodila kočija obitelji Buhinjak iz Glogovca, a nezaobilazna stanica bio je stol sa Goričkim doručkom, koji svake godine marljivo i bogato pripreme članice Udruge žena Glogovac.

Također, tijekom popodneva u sklopu manifestacije, likovno-kreativna sekcija KUD-a Rudar Glogovac koja djeluje pod imenom Glogov zdenac, organizirala je likovnu koloniju na kojoj se okupilo 30-ak umjetnika.

Sam kulturno-umjetnički program započeo je nastupom Dječje skupine KUD-a Rudar Glogovac, a nakon koje su uslijedili nastupi gostujućih društava: KUD-a Mladi Metalac iz Hadžića, DIF-a Zavičaj iz Velikog Poganca, HKUD-a Dika iz Slatine, FA-a Zdenac iz Garešnice i FA-a Pazin. Raznolikost i bogatstvo kulturne baštine kroz pjesmu i ples ponovno je oduševilo sve gledatelje programa. Manifestaciju je pohvalio i pozdravio sve prisutne načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić. Nakon programa zajedničko druženje svih sudionika i gostiju nastavljeno je uz večeru i ples. 

Scroll to Top
Skip to content