Dana 28.10.2023.g. članovi KUD-a Rudar, velika folklorna i tamburaška skupina nastupili su na30. Susretima hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina, u Centru za kulturu Čakovec, kao predstavnici Koprivničko križevačke županije. Navedeni plasma ostvarili su na 25. Županijskoj smotri izvornog i koreografiranog folklore, koja se održala 11.lipnja 2023.g. u Svetom Petru Orehovcu.

Organizator 30. Susreta bio je Hrvatski sabor kulture, a suorganizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP i KUU “Veseli Međimurci” Čakovec.

Publici se predstavilo  8 folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije. U revijalnom dijelu programa, uz goste iz HKUD “Rodoč”, BiH, nastupili su izvorni: KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec, Mješovita vokalna skupina KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica i solistica Cecilija Merkač Hudopisk.
Po održanim nastupima, stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Tvrtko Zebec, Katarina Bušić, prof. i Zrinka Posavec, prof. dodijelili su Prvu, Drugu i Treću nagradu Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koreografiranog folklore, te su održali okrugli stol s voditeljima skupina.

Članovi KUD-a Rudar izuzetno su ponosni na predivno iskustvo i priliku da nastupaju na državnoj smotri.

Scroll to Top
Skip to content