dvd glogovac

Proslava 80-te obljetnice postojanja DVD-a Glogovac održat će se dana 12. lipnja 2011.g.

Dobrovoljno vatrogasno društvo djeluje punih 80 godina, pa tako ove godine slavi 80–tu obljetnicu rada i postojanja. Nekoliko godina redom društvo aktivno radi isključivo s djecom i mladeži te sudjeluje na brojnim natjecanjima kako u našoj tako i u drugim županijama i osvaja izvrsne rezultate. U suradnji s DVD–om Štaglinec prije tri godine počela je tradicija druženja djece od 6 do 12 godina, koje se svakom godinom pokaže sve bolje. Druženje se odvija kroz niz vatrogasnih igara, prilikom čega djeca pokazuju svoje sposobnosti u spretnosti i brzini te radu s vatrogasnim spravama. Prošle godine na navedenom druženju, kao gosti, sudjelovala su djeca DVD–a Gotalovo. Ove godine, tijekom kolovoza, na inicijativu DVD–a Gotalovo, druženje će se održati u Gotalovu, gdje će prisustvovati djeca DVD–a Glogovac i Štaglinec. Tradicija se planira nastaviti i dalje, te proširiti  na ostala društva u županiji. Cilj je sklopiti što više poznanstava sa dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a ponajviše promovirati vatrogastvo kroz zanimljiv i nov način. Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovac trenutno radi sa tri ekipe djece, od toga dvije ekipe djece od 6 do 12 godina pod voditeljstvom Salajec Dejana i Škrobar Martine, te ženske ekipe mladeži od 12 do 16 godina pod voditeljstvom Solina Maje. 21. svibnja 2011. godine djeca su sudjelovala na natjecanju u Čakovcu, koje je bilo pod organizacijom Vatrogasne zajednice grada Čakovca te osvojila izvrsno 2. mjesto, koje je rezultat napornog vježbanja tijekom protekla dva mjeseca.

Kao što je spomenuto, dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovac djeluje već punih 80 godina, pa će tako 12. lipnja 2011. godine svečano obilježiti visoku obljetnicu postojanja pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Bregi.

Program proslave:

13.00 – 14.00 h – doček gostiju

14.00 – 15.30 h – formiranje ešalona i odlazak po predsjednika i pokrovitelja

15.30 – 16.30 h – sveta misa

16.30 – 18.00 h – prigodan govor i podjela odlikovanja

18.30 h – večera

19.00 h – zajedničko druženje

Proslavi će prisustvovati više od trideset društava iz naše i susjednih županija te brojni gosti i uzvanici. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim mještanima Glogovca koji su nam novčano pomogli, koliko je tko bio u mogućnosti. Skupljena novčana sredstva ponajviše će se utrošiti na ekipe djece i mladeži te odlazak na natjecanja i promoviranje našeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u ostalim županijama.

Sanela Došen (M.S.)

Scroll to Top
Skip to content