Poštovane mještanke i mještani,

ovim putem Vas želim informirati o aktualnostima u našoj Općini.

Danas smo dobili potvrdu da je projekt izgradnje pješačke staze u Glogovcu uspješno apliciran na nedavno raspisani natječaj za sredstva EU fondova, pa s nestrpljenjem očekujemo informaciju o rezultatu natječaja i početku realizacije ovog željno iščekivanog projekta.

Uz projekt modernizacije i obnove nerazvrstanih lokalnih cesta u naselju Koprivnički Bregi, ovo je drugi aplicirani projekt na natječaje za 100%-tno financiranje projekata sredstvima iz EU fondova, što smatram je veliki uspjeh za našu Općinu.

U slijedećem mjesecu očekujem i završetak izgradnje parkirališta nasuprot groblja u Koprivničkim Bregima te izgradnju produžetka vodovodne mreže u pojedinim ulicama u naselju Glogovac, što mi je potvrđeno na sastanku od strane KC voda.

Veliki infrastrukturni projekt pred nama je izgradnja kanalizacijske mreže u Jeduševcu, čime bi zaokružili izgradnju kompletne komunalne infrastrukture u svim naseljima naše Općine.

Od početka ove godine do danas proveli smo vlastitim snagama i sredstvima i niz drugih aktivnosti u našoj Općini, o kojima smo vas izvijestili na našoj stranici, pri čemu želim zahvaliti na pomoći općinskim vijećnicima i djelatnicama i djelatnicima Općine.

Naravno, zahvaljujem i svim predstavnicima Udruga, društava i klubova iz Općine koji su me kontaktirali kako bi dogovorili aktivnosti i potrebna financijska sredstva za ovu godinu, što smo i napravili na zadovoljstvo svih.

Nažalost, svi ne ispunjavaju svoje obaveze prema našoj Općini kako su obećali, a novi primjer je neisplata dijela sredstva od strane županije, a koja su nam odobrena još prošle godine za projekt izgradnje pješačke staze u naselju Koprivnički Bregi.

Ovaj projekt je naša Općina kandidirala prošle godine na županijski natječaj, a u prilogu možete vidjeti Zaključak župana o dodjeli kapitalne pomoći za projekt izgradnje pješačke staze u naselju Koprivnički Bregi..

Zaključak je će se dio sredstava isplatiti u 2016., a dio u 2017.g. odmah po raspisivanju novog natječaja u 2017.g.

– Zaključak je donesen 14.12.2016. i prvi dio sredstava od 88.160,47 kn trebao je biti isplaćen u roku od 15 dana, no isplaćen je Općini Bregi krajem 1. mjeseca 2017.g. time nam ta sredstva više nisu mogla ući u izvršenje Proračuna za 2016.g., iako smo shodno dobivenom Zaključku tako planirali.

– Novi poziv na županijski natječaj u 2017.g. objavljen je 24.03., a ostatak sredstava od 97.724,82 kn nije isplaćen do danas. U prilogu je i moj dopis županu na kojeg do danas nema odgovora, a ni uplate, čime župan direktno krši svoju pismenu Odluku i iskazuje neprihvatljivo ponašanje prema Općini Koprivnički Bregi. Smatram da bi se na tako odgovornoj dužnosti trebalo pridržavati svojih obećanja, a posebno pismenih odluka te da očigledno župan iz nekih razloga nema iste kriterije prema svima.

No, bez obzira na to, Općina Koprivnički Bregi može i hoće realizirati svoje planirane projekte ove godine i bez financijske pomoći županije, jer smo osigurali financijsku stabilnost Općine i dovoljno sredstava, a siguran sam da će se uspješno realizirati i veliki infrastrukturni projekti financirani sredstvima iz EU fondova.

Spreman sam maksimalno posvetiti se svemu tome i u budućnosti, biti na raspolaganju svim našim mještanima te kao i dosada koristiti svoja znanja i kompetencije i uspješno pregovarati o realizaciji raznih projekata sa svim nadležnim ministarstvima i institucijama – u Koprivničkim Bregima, Koprivnici, Zagrebu ili Bruxelles-u.

S poštovanjem,

Načelnik Općine Koprivnički Bregi, Mario Hudić, dipl. oec.

Scroll to Top
Skip to content