perje 1Prošle je subote Društveni dom u Glogovcu bio popunjen do zadnjeg mjesta a tražila se i stolica više. Razlog tome bila je manifestacija u organizaciji članica Udruge žena Bakovčice koje su po prvi puta u Glogovcu organizirale „Čehanje perja“, priredbu koja je ove godine bila održana 18. puta po redu.

Udruga žena Bakovčice koja djeluje više od 38 godina, suočena sa nezavidnom situacijom da su Bakovčice ostale bez Društvenog doma voljom nekih ljudi, nije ni na trenutak pomišljala prekinuti svoj uspješan rad, pa su članice odlučile organizirati „Čehanje perja“ u susjednom Glogovcu.


Scenski prikaz u kojem glume same članice, upotpunio je ove godine i voditelj Siniša Cmrk, a na kraju program su svojim nastupom uljepšali svirači i plesači KUD-a „Rudar“ iz Glogovaca. Sve na sceni oduševljeno je pratilo više od 200 gostiju od čega su najbrojije bile udruge i društva žena sa područja naše ali i susjednih županija, njih 27. Uz dobru domaću hranu, domaće kolaće, dobru muziku i veselu atmosferu druženje se nastavilo do kasno u noć.
Članice Udruge žena Bakovčice posebno zahvaljuju Općini Koprivnički Bregi, načelniku gospodinu Mariu Hudić, zamjenici načelnika gospođi Đurđici Mustaf i Udruzi žena Glogovac što su im omogućili da koriste prostorije i inventar Društvenoga doma u Glogovcu. Zahvaljuju također i gospodinu dogradonačelniku grada Koprivnice, gospodinu Mišelu Jakšiću kao i Ernestu Forjanu, potpredsjedniku Gradskog vijeća grada Koprivnice na riječima pohvale i podrške.

Više slika na  drava-info.hr/2015/11/foto-cehanje-perja-glogovac

Scroll to Top
Skip to content