Na parcelama OPG-a Habijanec, tijekom tri dana, Bayer Agro Arena se u Koprivničkim Bregima predstavila kroz interaktivne radionice, a pokuse je vidjelo 200-tinjak odabranih tehnologa i proizvođača s područja cijele Hrvatske.

Naime, svake godine Bayer postavlja pokuse i testira svoje pripravke u lokalnim uvjetima kako bi agronomima na terenu bilo jednostavnije preporučiti ne samo proizvode već kompletna rješenja za probleme s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači.

Bayer Agro Arena je svojevrsni poligon gdje se testiraju različiti pripravci u različitim dozama, u različitim rokovima primjene te kombinacije pripravaka. Sve se uspoređuje s tržnim standardima i naravno kontrolom. Svi pokusi rade se u nekoliko ponavljanja i rezultati se prate sve do žetve. Podaci se koriste za zimska predavanja, brošure i preporuke.

Do ove godine Bayer Agro Arena je bila namijenjena isključivo za djelatnike Bayera i interno učenje.  Kroz zanimljive pokuse Bayer je pokazao snagu svojih proizvoda u pet kultura: pšenici, ječmu, kukuruzu, uljanoj repici i šećernoj repi. 

Scroll to Top
Skip to content