turirzgFran „Gigi“ Maroševac u nedjelju je sa svojim timom ostvario odličan plasman na jakom turniru u Zagrebu, zauzevši treće mjesto. Turnir se održao u Avenue Mallu u Esport Areni . Odazvao se veliki broj ekipa pa je tako premašena brojka prijavljenih koju su očekivali sami organizatori.

Turnir se igrao u formatu u kojem ekipa koja pobijedi nastavlja igrati u pobjedničkom ždrijebu dok ona gubitnička odlazi u donji odnosno gubitnički žbrijeb da bi se kasnije pobjednici iz gornjeg (pobjedničkog) i donjeg (gubitničkog) ždrijeba susreli u velikom finalu. Ekipa koja je upisala dva poraza odmah je ispala s turnira, što je nešto drugačiji sistem odigravanja od uobičajenog. No to nije omelo Frana i njegov tim 21Arches koji su bez većih problema prošli svoje, nazovimo ih, uvodne mečeve. Najuzbudljiviji meč, a ujedno i najbolji na turniru, bio je između ekipe PUBG Igrači i Franovog 21Archesa. Gigijev tim jako je loše otvorio meč i na poluvremenu su gubili 11-4. Prve dvije runde drugog poluvremena otišle su na stranu ekipe PUBG Igrača i činilo se kako će upravo oni proći u finale gornjeg ždrijeba. Međutim, Franov tim uzima tehničku pauzu, dogovara nove taktike i čudesnim preokretom, u stilu Barcelone, dolaze do pobjede od 14-16.

Koliko je taj meč bio dobar, govori činjenica da su ga svi timovi pratili i zajedno zapljeskali pobjednicima na tom nevjerojatnom pothvatu. 21Arches zatim odlaze u finale gornjeg ždrijeba u kojem, nažalost, gube od Noel Gaming ekipe. Drugi poraz na turniru došao je kada su izgubili finale donjeg ždrijeba protiv Dynastyja, ekipe koja je kasnije završila na prvom mjestu. Budući da je Franov tim završio na trećem mjestu, kao nagradu dobili su majice i iskaznice za besplatno igranje u Esport Areni.

„Sretan sam jer ovo je moj prvi LAN turnir. Očekivao sam da ćemo ući među četiri ekipe i to se dogodilo. Kada smo preokrenuli rezultat u meču protiv PUBG Igrača, jednostavno nisam mogao vjerovati. To je bio jedan od najboljih osjećaja ikada“, kratko je Fran prokomentirao svoje nastupe.

Članak sastavio: Lovro Maroševac

Scroll to Top
Skip to content