20429624 197824774086152 6508440014443987155 nNa poziv članova udruge „Gotali“ iz Gotalovca u Zagorju, članovi KUD-a „Rudar„ u nedjelju 30. srpnja sudjelovali su na 11. tradicionaloj manifestaciji “Tak se negda pri nami delale”.

U sklopu trodnevnih događanja za svakog posjetitelja moglo se nešto pronaći. Više od 300 izvođača i izlagača prikazalo je stare običaje i zanate (mlatitvu, pralje na potoku, meljenje kuruze, peglanje na žar, piljariju, našivavanje, izradu cvijeća od krep papira , kuhanje i pečenje tradicionalnih zagorskih jela).

Za ljubitelje sporta održana su sportska natjecanja, dok je za ljubitelje pjesme i plesa održan prigodan kulturno-umjetničkii progarm. Članovi udruge Gotali ponosni su na svoju manifestaciju na kojoj prezentiraju bogatu baštinu zagorskog kraja i prenose ju na mlađe naraštaje. U sklopu manifestacije održan i 8. “Prigorsko-zagorski sejem“.

Uz Glogovčane u kulturno-umjetničkom programu nastupili su ŽVS ”Kušleci”, GD ”Franjo Dugan” uz zbor mladih ”Beata”, KUD ”Rogoznica” (Slovenija), KUD ”Ivan Goran Kovačić” (Slavonija), Folklorna sekcija ”Kraluši”( Baranja), KUD ”Delovi” te najmlađi Gotali.
Uz mnogobrojne goste i postetitelje, svim sudionicima obratili su se predsjednica udruge Gotali Ines Kuna Lihtar, načelnik općine Budinšćine, župan Krapisnko zagorske županije, izaslanik ministra poljoprivrede i ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Anđelko Stričak.
Folklorna i tamburaška grupa KUD-a „Rudar“ predstavila se bilogorskim pjesmama i plesovima.

Scroll to Top
Skip to content