Koprivnicki Bregi Posjet skoli 21 1 2013

Osnovna škola Koprivnički Bregi ugostila je 21. siječnja 2013. godine predstavnike rumunjskog veleposlanstva, koji su na ovaj način dali potporu našem multilateralnom školskom projektu u kojem osim naše škole sudjeluje i škola iz Cosmestija iz Rumunjske te škole partneri iz Latvije, Italije, Poljske, Turske i Španjolske.

Posjetili su nas gospodin Stefan Toma, tajnik za gospodarska pitanja i gospodin Doruţ Nicolae Lucan, tajnik za politička pitanja u pratnji prevoditeljice Oane Băcanu. U školi su ih dočekali ravnateljica Karolina Vidović, zamjenica našeg načelnika Đurđica Mustaf, predstavnici učiteljskog Comenius tima i učenici iz Comenius skupine koji su ih pozdravili na rumunjskom i zatim im na engleskom jeziku predstavili našu školu. 

Nakon što su probali specijalitet našeg sela, Bregovsku pitu, predstavili su nam svoju zemlju kroz četiri prezentacije. Iz svakog razreda prezentaciju je pratilo šestero učenika koji su marljivo bilježili zanimljivosti o Rumunjskoj, a ispostavilo se da je njihovo poznavanje engleskog bilo tako dobro da im pomoć prevoditeljice nije bila niti potrebna.

Njihov je zadatak da u sljedeća dva tjedna prezentiraju ono što su čuli ostalim učenicima iz svog razreda. Upoznati smo s rumunjskim jezikom te kulturnim i prirodnim znamenitostima zemlje. Nakon prezentacije učenice novinarske skupine odradile su intervju koji ćete moći pročitati na web stranici naše škole. Dogovorili smo i daljnju suradnju s veleposlanstvom. Planiramo organizirati posjet učenika veleposlanstvu u Zagrebu, ali i ugostiti ih ponovo prilikom mobilnosti koja će se održati u Koprivničkim Bregima u ožujku 2014. godine. Gospodin Toma i gospodina Lucan oduševili su nas svojim nastupom i svojim interesom za naš projekt, te se stoga iskreno veselimo daljnjoj suradnji i ponovnom susretu.
Također, i ovoga je puta naša Općina pokazala da prati i podupire zbivanja u našoj Školi.

Koordinatorica projekta: Sunčica Vuljak  

Scroll to Top
Skip to content