U svečanom mimohodu središtem Vinkovaca, u nedjelju, 09. rujna, u sklopu dječjih Vinkovačkih jeseni, prodefilirale su 63 dječje folklorne skupine iz 18 hrvatskih županija i grada Zagreba.

Više od 3000 mladih čuvara tradicije pokazale su djelić svojih običaja, napjeva, plesova ili kola.
Svečani mimohod završio je ispred glavnog šatora Vinkovačkih jeseni gdje je na svečanoj pozornici nastavljena Međužupanijska smotra dječjih folklornih skupina, a u programu je sudjelovao i dječji književnik, publicist i novinar Mladen Kušec, dugogodišnji gost i prijatelj Dječjih Vinkovačkih jeseni i promotor manifestacije.
Na ovoj veoma značajnoj manifestaciji sudjelovala je i dječja grupa KUD-a „Rudar“ iz Glogovca koja je uz dječju grupu KUD-a „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna predstavljala Koprivničko-križevačku Županiju.
Dječje Vinkovačke jeseni održane su u okviru 53. Vinkovačkih jeseni, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.
Mali Rudari predstavili su se igricama, pjesmama i plesovima Podravine, a njihovi domaćini bili su članovi Kulturnog centra Klasje iz Privlake koji su organizirali ručak i zajedničko druženje nakon službenog dijela programa.
Na veliko veselje i oduševljenje, na povratku prema kući, mali folkloraši posjetili su ZOO vrt Bizik u Našičkom Markovcu.

Scroll to Top
Skip to content