S datumom 13.5. Općini je izdana građevinska dozvola za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radić u Koprivničkim Bregima, za koju procijenjena ukupna vrijednost radova iznosi cca. 1.400.000 kn s PDV-om. 

Staza će se graditi u dvije faze, a u najkraćem roku će se pristupiti odabiru najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova u prvoj fazi.

Ovaj projekt planiran je u općinskom proračunu za 2021.g., a za izgradnju prve faze osigurano je i sufinanciranje od 150.000 kn koje je Općina dobila preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2021.g. (za 20 projekata svih općina u županiji odobreno je ukupno 3,76 mil. kn). Uz vlastita sredstva i odličnu likvidnost Općine ovo sufinanciranje pozitivno je doprinijelo zatvaranju financijske konstrukcije za faznu realizaciju projekta. 

Ovo je još jedan projekt u nizu u proteklim godinama za koji smo zajedničkim radom djelatnika općine i kvalitetnom pripremom uspjeli osigurati značajna sredstva za sufinanciranje preko EU fondova ili preko drugih izvora kapitalnih pomoći kao što su nadležna Ministarstva, Koprivničko-križevačka županija i naši partneri Hrvatske ceste, Županijske ceste, Hrvatske vode, KC vode. Uz infrastrukturne projekte, riječ je i o socijalnim projektima poput „Pomoć je moć“ gdje su i zaposleni naši mještani. 

Veselimo se početku realizacije ovog projekta koji će povećati sigurnost u prometu mještanima u Ulici braće Radić, a posebno djeci koja će moći do škole i natrag otići bez izlaska na frekventne županijske ceste.

Mario Hudić, Načelnik Općine Koprivnički Bregi  

Scroll to Top
Skip to content