14666278 1673570159624106 4095691992744509306 n

Što reći? Još nam se nisu slegli svi dojmovi, srce puno sreće i ponosa…to smo bile mi jučer Bregovke koje smo predstavile našu Bregovsku pitu u emisiji Dobro jutro Hrvatska, a poslije odrađenog posla na televiziji pune pozitivne energije krenule smo put Interslasta u Tuheljske Toplice, internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

Sve je bilo toliko pozitivno i veselo od same pripreme i pečenja dan ranije pite i ostalih kolača, pripreme kak bumo izgledale na tv-u, kaj bumo rekle, koje stolnjake i posude bumo nosile. Ništa nam nije bilo teško. Milka i moja mama same su izmjesile i ispekle 6 tiganja pite. U tim njihovim godinama čudila sam se kak imaju snage, ali eto snage i energije je bilo.

Krenuvši ujutro u kombiju je odma počela pjesma „Bregi naši“, vježbale smo kakti za televiziju kaj bumo lepo popevale, no za popevanje nije bilo vremena.

Dok smo došle na TV tam su nas već čekali pred vratima, odradile smo mi to sve i krenule na Interslast. Na interslastu sve puno finih kolača, torta, krema, sladoleda, ali dok smo mi došle svojim prhecima, pogačicama s čvarkima, starinskom pitom od sira, pogačom s orehima, pogačicama s makom, pekmezom i orehima, pita mađerica, nismo stigle ni stola složiti svi su se okupili oko našeg stola i vikali „imate kaj slanoga,,,joj ovo vam je super, joj ovo vam je još bolje“ i tako su naši prheci i pogačice s čvarkima prhnuli u trenu. Bregovske pite smo imale puno pa smo imale dosta za ponuditi.

Kad se male ruke slože sve se može, mislim da bi to trebao biti moto budućim naraštajima Bregovki koje bi trebale vrijedno čuvati našu tradiciju i naše blago Bregovsku pitu.

Ovom prilikom zahvaljujemo Općini Koprivnički Bregi koja nam je bila velika podrška financijski i moralno, načelniku Mariu Hudić koji je došao čak u Tuheljske Toplice da bi bio sa svojim vrijednim Bregovkama i koji je odradio uvodni dio sam prezentacije općine Koprivnički Bregi, donačelnici Đurđici Mustaf koja nam se pridružila na završnici doma na Bregima, predsjednici Županijske skupštine gđi. Verici Rupčić koja je isto tako došla u Tuheljske Toplice i dala nam veliku podršku i naravno svim ženama koje su sudjelovale, a i onima koje su nam ispekle kolače koje smo nosile sa nama, a to su naša Jasna Bačani, Slavica Milojević i Milica Podunajec, hvala curke.

Zahvaljujemo i g. Stjepanu Odobašić koji nam je omogućio sudjelovanje na Interslastu, kao i Podravki koja nam je bila isto tako sponzor.

Sudjelovale su:

IRENA SOBOTA MARGETIĆ

SUZANA BUKVIĆ

MILKA STANEŠIĆ

BISERKA HORVAT

KAROLINA GATARIĆ

LJILJANA IVEZIĆ

Irena Sobota Margetić

Scroll to Top
Skip to content