DVD Koprivnicki Bregi

U skladu s dugogodišnjom tradicijom bregovski vatrogasci svečano su obilježili 4. svibanj – dan vatrogastva. Po okupljanju u Vatrogasnom domu, u svečanoj povorci krenulo se na misno slavlje u župnu crkvu sv. Roka u Koprivničkim Bregima gdje je misu vodio velečasni Josip Košćak.

Nakon svete mise članovi Društva postrojili su se da bi ispratili počasno odjeljenje koje je kod kipa sv. Florijana u središtu mjesta i na mjesnom groblju položilo vijence i upalilo svijeće u spomen na sve preminule članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnički Bregi.

 

U Vatrogasnom domu, uz nazočnost Načelnika općine Marija Hudića i velečasnog Josipa Košćaka, održana je svečana sjednica na kojoj je predsjednik Društva Vedran Pintarić uručio gospodinu Ivanu Tušeku spomenicu za 50 godina aktivnosti u vatrogastvu. Također je zapovjednik Društva Marijan Sever uručio novoosposobljenim članovima zaslužena Uvjerenja o osposobljenosti čime je DVD-o Koprivnički Bregi i službeno dobilo 17 novih vatrogasaca u zvanjima vatrogasnog dočasnika I. klase i 6 novih vatrogasnih časnika I. klase.

Operativni članovi DVD-a su nakon završetka svečane sjednice sudjelovali u zajedničkoj pokaznoj vježbi vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice općina Hlebine, Koprivnički Bregi koja je održana u Gabajevoj Gredi. Ovim putem DVD Koprivnički Bregi zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji aktivnosti vezanih uz proslavu blagdana sv. Florijana, a poglavito velečasnom Josipu Košćaku te gospodinu Draženu Kralju. 

Scroll to Top
Skip to content