IMG 4731U ponedjeljak, 27. veljače 2017. godine u Društvenom domu u Koprivničkim Bregima održala se edukacija vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba.
Edukacija je održana u sklopu projekta „Znanje je moć 2“ kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko križevačke županije, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prisutne je s ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju upoznala predsjednica Društva, Miljenka Radović, mag.iur. Sudionici su stekli nova znanja o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju te njihovu temeljnu razliku, odnosno trenutak prijenosa imovine na davatelja uzdržavanja. Mještani su iskazali zanimanje za radionicu, te su po završetku predavanja imali mogućnost iznošenja vlastitih iskustava i individualnog savjetovanja prilagođenog njihovim potrebama.
Zahvaljujemo načelniku Općine Koprivnički Bregi, gospodinu Mariu Hudiću na osiguranom prostoru za održavanje savjetodavno pravne edukacije i svim prisutnima na ukazanom interesu.
Društvo ovim putem poziva svu zainteresiranu javnost da sudjeluju u nadolazećim pravnim edukacijama koje će se provoditi tijekom sljedećih mjeseci na području Koprivničko-križevačke županije u Đelekovcu – 13. ožujka u 17:00 sati u prostorima Osnovne škole, u Gradu Koprivnici, Općini Hlebine i Peteranec.

Scroll to Top
Skip to content