Natjecanje pobjednici 740x540Ekipe Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica imale su najviše uspjeha na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa za ekipe s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije prekjučer, u subotu, u Daruvaru.

Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je Osnovna škola Koprivnički Bregi, a u kategoriji mladeži Srednja škola Koprivnica.

Tom pobjedom, obje ekipe plasirale su se na državno natjecanje.

U ekipi Osnovne škole Koprivnički Bregi bili su Dora Gašparec, Tena Čani, Mihaela Gajski, Josip Sarajlić, Ivan Marić i Željko Bogdanić, a mentor je Rosana Vucković Kišić. U ekipi Srednje škole Koprivnica bili su Josipa Logožar, Petra Frankol, Ivana Kupec, Sandi Krešić i Sara Vedriš, a mentor je Tomislav Lončar.

U kategoriji podmlatka drugo mjesto osvojila je ekipa Osnovne škole Molve, treća je bila ekipa ČOŠ J. A. Komenskog Daruvar, a četvrta ekipa OŠ Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka.

U kategoriji mladeži druga je bila ekipa Gimnazije dr. I. Kranjčev Đurđevac, treća je bila Srednja škola Daruvar, a četvrti Učenički dom Križevci.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno osam ekipa, od toga četiri ekipe podmlatka i četiri ekipe mladeži, a s područja Koprivničko-križevačke županije bilo je ukupno šest ekipa, po tri ekipe podmlatka i mladeži.

Ekipe podmlatka i mladeži su pokazale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaćao je znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te prvoj pomoći, dok su u praktičnom dijelu ekipe pokazale znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

Državno natjecanje održat će se od 12. do 15. svibnja u Kninu.

Izvor:http://epodravina.hr/

Foto: http://www.hck-koprivnica.hr/

Scroll to Top
Skip to content