SIM 8211U organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Koprivničko–križevačke županije, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, u Križevcima je 14. lipnja 2015. godine, održana Županijska smotra tamburaških orkestara i sastava. Domaćini ove smotre bili su članova HPD-a „Kalnik“ iz Križevaca. U ime domaćina, dobrodošlicu i puno uspjeha na smotri, svim sudionicima, zaželio je predsjednik HPD-a g. Davor Konfic.

Tamburaški orkestar KUD-a Podravke, te mali tamburaški sastavi iz Gole i Šemovaca otkazali su u zadnji tren jer nisu bili u mogućnosti sudjelovati, te je u programu sudjelovalo 40 tamburaša iz četiri mala tamburaška sastava. Tamburaški sastav KUD-a „Stari graničar“ iz Cirkvene natjecao se u kategoriji koncertnih sastava, a tamburaški sastavi KUD-a „Tomislav“ iz Svetog Ivana Žabna, KUD-a „Petar Preradović“ iz Đurđevca i KUD- a „Rudar“ iz Glogovca natjecali su se u kategoriji folklornih sastava.
Član stručne prosudbene komisije, Selektor Hrvatskog sabora kulture, Dražen Varga, prof. istaknuo je vrlo visoku razinu i kvalitetu nastupa sve četiri grupe, pohvalio rad i voditelja i svirača. Bio je izuzetno zadovoljan što su svi sastavi izveli program koji je odgovarao Pravilima i zadovoljio umjetničke elemente i mjerila Susreta. Nakon kratkog razgovora sa voditeljima, donio je Odluku da našu Županiju na 22. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava koji će se održati u Dugom Selu od 03.-04.10.2015. predstavlja tamburaški sastav KUD-a „Rudar iz Glogovca“.

Scroll to Top
Skip to content