UPK „Vlado Dolenec“ organizirala je humanitarnu akciju za stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije. Cilj akcije je bio pomoći jednoj kulturno-umjetničkoj udruzi iz tog kraja.

Članovi naše Udruge sakupili su dobrovoljne priloge i kupili prehrambene i higijenske artikle te zapakirali 10 velikih paketa potrebština kao i velika pakiranja deterđenta za rublje. Kupljeni su i sanduci s povrćem, a OPG „Halaček“ darovao je sanduke sa salatom. Nabavu je obavila članica Đurđa Puž, a pakirali su svi članovi. U akciji su sudjelovali vatrogasci Tomislav Tomiek i Alen Puž koji su vozili vatrogasni kombi kojim su prevezeni paketi koji su darovani HRVATSKOM KUD-u ČUNTIĆ iz Hrastovice, 12 km od Petrinje. Domaćini su izuzetno lijepo i srdačno dočekali naše Bregovce i počastili ih te posebno zahvalili na paketima i, kako su rekli, na tome što smo mislili na njih i pružili im podršku i lijepu riječ.
Družili su se u njihovom domu, a išli su i u razgledanje stradalog mjesta i njihove crkve posvećene svetom Antunu. Pozvali su našu UPK na njihovo proštenje 13. lipnja da sudjeluje svojim pjevanjem, na što ćemo se svakako odazvati ako će dozvoliti epidemiološka situacija, a i mi ćemo njih pozvati na naš koncert.
Ovom akcijom rodilo se jedno novo, divno prijateljstvo između dviju Udruga koje ćemo nastojati ubuduće njegovati. Hvala svim članovima UPK, a posebno hvala članicama Branki Tomiek i Đurđi Puž koje su ispekle bregovsku pitu koju su tamo podijelile, kao i našim vatrogascima koji su donirali vozilo i gorivo za prijevoz.

Tajnica UPK „V. Dolenec“ Milica Podunajec

Scroll to Top
Skip to content