Započeli su radovi na izgradnji novog autobusnog stajališta u Ulici Stjepana Radića u Glogovcu. 

 Uz samo autobusno stajalište s modernom nadstrešnicom, sastavni dio ovog projekta su i uređenje oborinske odvodnje s kompletnim zacjevljenjem graba u dijelu ulice u dužini od cca. 100 metara, izgradnja prilazne pješačko-biciklističke staze i uređenje postojećih kolnih prilaza (sukladno i uvjetima građenja Županijskih cesta). 

Realizacijom ovog projekta Glogovac će dobiti funkcionalno autobusno stajalište blizu škole, što je posebno važno za djecu sa sigurnosnog aspekta, a sa svim prethodno navedenim radovima i sam centar će dobiti još ljepši izgled. 

Ovi radovi su zapravo jedna od faza u cijelom projektu izgradnje pješačko-biciklističke staze od državne magistralne ceste do sjecišta Ulice Stjepana Radića i Bilogorske ulice, za koji je već predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole. 

Za izvođača je izabrano poduzeće PZC Varaždin kao najpovoljniji ponuđač na natječaju, a ugovorena ukupna vrijednost svih radova iznosi 368.844,05 kn s PDV-om. 

Projekt je planiran u općinskom proračunu za 2021.g., a prijavljen je i na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, kako bi dobili sredstva za sufinanciranje kao i za mnogobrojne dosadašnje projekte. 

Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi 

Scroll to Top
Skip to content