644x362 images stories fun 06 2015 150605 60godIvanu i Mariji iz Koprivničkih Bregi čestitke danas stižu sa svih strana, a jučer, na Tijelovo, njihovi bližnji priredili su im malo iznenađenje i organizirali prigodnu proslavu. Okupila se obitelj, jela se torta, nazdravilo se gemištom, a za dobar štimung pobrinule su se tamburašice.
Ivan i Marija Gregoran iz Koprivničkih Bregi danas obilježavaju 60. godišnjicu braka. U današnje vrijeme jubilej je to koji zaslužuje iskrene čestitke i duboki naklon. Prvo pitanje slavljenicima nametnulo se samo od sebe. Koja je formula uspjeha sretnog i dugovječnog braka?

300x439 images stories fun 06 2015 150605 60god3– Treba trpjeti, ali i voljeti jedno drugoga. Poštovanje je najvažnije – istaknula je 78-godišnja Marija i dodaje da sa svojim godinu dana starijim suprugom Ivanom nikad nije ni razgovarala o razvodu.

U vrijeme kada su se vjenčali bili su jako siromašni i nisu se, kaže, imali vremena baviti nebitnim stvarima i besmislenim svađama, već su puno radili kako bi preživjeli i postavili obitelj na noge.

Ivanu i Mariji čestitke danas stižu sa svih strana, a jučer, na Tijelovo, njihovi bližnji priredili su im malo iznenađenje i organizirali prigodnu proslavu u vinogradu. Okupila se obitelj, jela se torta, nazdravilo se gemištom, a za dobar štimung pobrinule su se koprivničke tamburašice Cure iz centra u čijem sastavu im svira i unuka Nikolina.

– Bilo nam je stvarno lijepo, priredili su nam slavlje za pamćenje – kazala je gospođa Marija.

Marija i Ivan za svoj jubilej dobili su prigodnu tortu // Koprivnica.net 

Slavljenici iz Koprivničkih Bregi, osim Nikoline, koja se udala prije tri tjedna, imaju i unuka Nenada.

– Malo je stariji od nje, ali njega ćemo oženiti iduće godine – sa smiješkom na licu rekla nam je Marija i nastavila:

– Oni su nam, uz našu kćerku Nadicu i zeta Miroslava (Ivančić, op.a.), najveća radost u životu.

Ivan i Marija za 50. godišnjicu braka obnovili su bračne zavjete u mjesnoj bregovskoj crkvi, a još se jedna zanimljivost veže uz njih.

Naime, u predvorju vjenčaonice koprivničkog matičnog ureda na Zrinskom trgu već više od 25 godina na zidu visi crno-bijela fotografija svatova.

Iako su se kroz godine brojni mladenci fotografirali ispred nje, samo rijetki znaju da su na njoj bili svatovi današnjih slavljenika. Fotografija je, dakle, nastala 5. lipnja 1955. godine u Koprivničkim Bregima.

Snimio ju je poznati koprivnički fotograf, pokojni Karlo Plajh, a to što je završila na zidu u matičnom uredu najzaslužniji su umirovljeni fotograf Josip Maljak, Vladimir Kostjuk, bivši Podravkin fotograf, i dizajner vjenčaonice Ivan Pavlović.

644x565 images stories fun 06 2015 150605 60god2

Ivan i Marija ističu kako im u životu danas ništa ne nedostaje, osim možda malo više zdravlja, ali trude se da se s tim problemom što bolje nose. Protiv godina se ionako, kažu, nitko ne može boriti.

Svim čitateljima našeg portala, koji su tek započeli bračni život, bračnim vodama plivaju već određeno vrijeme ili se za njih tek moraju odlučiti, poručili su kako je ljudski griješiti, ali su i naglasili:

– Treba znati oprostiti!

Marija i Ivan Gregoran ispred velike fotografije svojih svatova u koprivničkom matičnom uredu // Privatna arhiva

Izvor: http://www.koprivnica.net/

http://www.koprivnica.net/life-style-fun/life-and-style-pregled/28531-jubilej–ivan-i-marija-gregoran-slave-60-godisnjicu-braka-evo-koja-je-njihova-formula-uspjeha

Scroll to Top
Skip to content