12596180 1062784447128071 17711913 nVrlo veselo bilo je u Delovima uoči najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa, gdje su djeca puno naučila o tradiciji uskršnjeg slavlja. U društvenom domu okupili su se mali folkloraši KUD-a i njihovi prijatelji iz KUD-a Rudar iz Glogovca.
Vrijedne volonterke iz Društva naša djeca Koprivnica strpljivo su poučavale djecu kako se različitim tehnikama oslikavaju jaja, kako se od papira rade ukrasi i kako se kreiraju šarene i vesele čestitke.

Isto tako, voditeljica novoosnovane likovno-kreativne sekcije KUD-a Delovi, gospođa Štefanija Vulić upoznala je djecu sa starom tradicijom ukrašavanja jaja lukom i tehnikom struganja jaja.
Djeci su se pridružile mame, tate i bake pa su u tom zajedništvu nastali prekrasni primjerci uskrsnih jaja i čestitki.
Na kraju radionice, Uskrsne pisanice i čestitke koje su sami izrađivali, mali folkloraši ponijeli su za uspomenu svojim kućama, a čestitke i pisanice poklonili su načelniku općine g. Mariju Hudiću i zamjenici gđi. Đurđici Mustaf koji su bili oduševljeni dječjom kreativnošću.
Na kraju ove vrlo kreativne radionice, članice iz KUD-a i Udruge žena Delovi pripremile su za vrijedne mališane pravu gozbu: ukusne domaće kolačiće, punjene lepinjice, palačinke sa Lino ladom, pizzu, te osvježavajuća pića i voće.
Na veliko oduševljenje djece i odraslih u posjet je stigao i zeko, koji je malim folklorašima i vrijednim volonterkama uručio poklončiće.

Scroll to Top
Skip to content