KUD Rudar Glogovac održao je dana 02. 04. 2022. godine u prostorijama malog Društvenog doma u Glogovcu svoju 21. redovnu Skupštinu Društva na kojoj su prezentirani Izvještaj o radu za 2021., Izvještaj o stanju blagajne za 2021., Izvještaj Nadzornog odbora za 2021. te su donijete Odluke o planu i programu rada za 2022. i o okvirnom financijskom planu za 2022. godnu.

Iz Izvještaja o radu predsjednika KUD-a Zvjezdana Draganića bilo je vidljivo kako je sukladno mjerama i ograničenjima vezano uz rad s područja kulturno-umjetničkog amaterizma, društvo usmjerilo svoje aktivnosti u prvoj polovici 2021. godine na izradu i popravaka narodnih nošnji, izradu i popravak obuće, rekonstrukciju i popravak tambura, dogovaranje snimanja filma u povodu obilježavanja 20 godina postojanja društva, pisanje glazbenih aranžmana za tamburaše te postavljanje novih koreografija za sve tri skupine plesača.

S popuštanjem mjera tijekom svibnja 2021. godine društvo počinje sa probama i nastupima. Istaknuo je kako su tamburaši počeli svirati na dvoglasnim farkaš tamburama koje je društvo uspjelo rekonstruirati putem prijave na natječaj Ministarstva kulture 2020. godine, gdje je projekt prepoznat kao bitan za kulturu jer je muziciranje na farkaš tamburama uvršteno u nematerijalnu kulturnu baštinu Republike Hrvatske.

Kako protekle godine KUD svoju 20. godišnjicu postojanja nije mogao obilježiti prigodnim koncertom zbog pandemije, članovi KUD-a snimili su film „Prvih 20“ čije snimanje je održavano tijekom mjeseca rujna, listopada i studenog. U snimanju su sudjelovale sve sekcije KUD-a, bivša predsjednica i bivši voditelji sekcija. Filmom se nastojao prikazati cjelokupan rad KUD-a u prvih dvadeset godina.

Na ponos svih članova projekcija filma „Prvih 20“ održana je 18.prosinca u Društvenom domu Glogovcu, kojom prigodom su nastupile mala i srednja plesna skupina u pratnji tamburaša. Sjednici su prisustvovali načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski, te predstavnica Udruge žena Glogovac. U obraćanju nazočnih gostiju, načelnik Općine Koprivnički Bregi, Mato Kuzminski naveo je kako je zapazio aktivan rad KUD-a u promicanju kulturne baštine, koji rad je pohvalio, te izrazio želju za daljnjom dobrom suradnjom na promociji Općine Koprivnički Bregi.

Scroll to Top
Skip to content