19692127 1600925669980610 1048619311 nKao što znademo da pojedinac ne može bez obitelji, tako i narod ne može bez tradicije, a u Glogovcu se trude sačuvati to bogatstvo.

Djelić bogate kulturne baštine Podravine, članovi KUD-a „Rudar“ prikazali su 01. srpnja 2017. gostovanjem na Prvom programu Hrvatske televizije u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”.

Svojim plesnim i glazbenim umijećem te pjesmom, veoma uspješno predstavili su Glogovac, Općinu Koprivnički Bregi kao i Koprivničko-križevačku županiju.

Gledatelji diljem Hrvatske mogli su vidjeti nastup tamburaške te dječje i velike folklorne grupe Dječja grupa predstavila se igricama, pjesmama i plesovima Podravine, koreografijom „Kvocaj, kvocaj“, dok se velika grupa predstavila koreografijom „Procvale su ruže mjesečarke“ uz pratnju tradicijskih glazbala.
Predsjednik KUD-a „Rudar“, Zvjezdan Draganić, istaknuo je da veoma zadovoljan nastupom u emisiji: „Ponosan sam na sve svoje marljive i vrijedne članove i njihove voditelje (folklorne sekcije vodi Zrinka Roksandić, tamburašku Tomislav Fajfar te mali vokalni sastav Josipa Draganić) i veoma sretan što su nam je ukazana čast i povjerenje da mali dio našeg marljivog rada prikažemo i predstavimo široj javnosti“.
U istoj emisiji sudjelovale su i članice Udruge žena Glogovac prezentirajući svoj poznati „Gorički doručak“
Zajedničkim sudjelovanjem u emisiji, gledateljstvu Hrvatske televizije u zemlji i inozemstvu pokazali smo mali dio kulturne baštine i tradicijske kulture, ples, pjesmu, nošnje te podravske delicije.

Scroll to Top
Skip to content