received 1027976743978745 360x640LAG „PODRAVINA“ je na poziv i u organizaciji Koprivničko-križevačke županije sudjelovao na sajmu VINITECH SIFEL Bordeaux 2016. u francuskoj pokrajini Akvitaniji. Sajam je jedan od najprestižnijih u Europi gdje izlažu tvrtke koje se bave proizvodnjom opreme i marketingom vezanim uz vinarstvo i proizvodnju voća i povrća, ali i istraživanjima. Na sajmu se također dodjeljuju nagrade za inovacije u spomenutim kategorijama (http://www.vinitech-sifel.com/en/highlights/innovation-awards/palmares-2016).

Bila je to prilika da se predstavimo zajedno s našim vinarima kolegama u Francuskoj. Organiziran je susret LAG-ova na kojem se raspravljalo o zajedničkim temama i eventualnim zajedničkim projektima u budućnosti. Za početak je potrebno usporediti Lokalne razvojne strategije zainteresiranih strana, ali već u prvoj komunikaciji je ustanovljeno kako se ciljevi o razvoju ruralnog prostora u mnogome podudaraju, posebno na području razvoja turizma. Na sajmu je bilo vidljivo koliko je marketing bitan kod poljoprivredne proizvodnje, toj je aktivnosti, naime posvećeno gotovo polovica izložbenih prostora. U tom smjeru mogla bi ići i međusobna suradnja gdje bi naši proizvođači vina i hrane mogli učiti na primjerima dobre prakse od francuskih kolega.

Osim spomenutih tema, predstavili smo nematerijalna kulturna dobra LAG-a „PODRAVINA“ kao temelj za buduće projekte suradnje.

Scroll to Top
Skip to content