0mvZf67eID 6V9IkCOtiEBQvbUNicIOP8OaEe9w5VYMProšle su subote, 19.12., ronioci RK Šoderice ispratili sezonu na posljednjem natjecanju ove godine, u organizaciji KPA Kostrene na riječkom bazenu Kantrida, a ispratili su sezonu itekako uspješno, postavivši čak 3 nova seniorska rekorda RH!

Prvo je Luka Đurđ srušio 10 godina stari rekord na 100 m brzinsko ronjenje, nakon toga je njegov stariji brat rušio vlastiti rekord na 400 m, a zatim je štafeta Šoderice u sastavu Đurđ L., Varga, Sremec, Đurđ D. rušila rekord na 4×50 m, čime se i Luka Varga upisao na već poprilično dug popis plivača iz Šoderice koji su rušili državne rekorde.

Ovo tradicionalno natjecanje okupilo je 80a-k plivača iz 8 hrvatskih klubova, a Šodericu su predstavljali Katja Kukec, Katarin Kerečin, Lucija Šimčić, Tin Treščec, Leo Bradić, Borna Fuček, Mihael Šestak, Ervin Kukec, Luka Baranašić, Marko Sremec, Luka Varga, Dominik i Luka Đurđ pod vodstvom trenera Vladimira Šoštarića. Iako se radi o revijalnom natjecanju kojime se simbolično završava godina, nisu se rušili samo osobni već i državni rekordi što je svjedok ozbiljnog rada i više nego odlična najava iduće sezone i vrhunac rezultata koje očekujemo početkom ljeta 2016. na državnom prvenstvu, te na europskim i svjetskim prvenstvima za one koji ih izbore. A kako je krenulo – takvih bi moglo biti mnogo!

Izvor: http://www.rk-soderica.hr/

Scroll to Top
Skip to content