Na poziv predsjednice Udruge “Gotali” Ines Kuna Lihtar nastavila se, prošle godine započeta, podravsko-zagorska suradnja.

U nedjelju, 22. srpnja, održana je u Gotalovcu tradicionalna manifestacija “Tak se negda pri nami delale”.

Trodnevna manifestacija završila je tradicijsko-edukativnim radionicama, prikazom starih zanata i kulturno-umjetničkim programom .

Dječja grupa i tamburaši KUD-a „Rudar“, Glogovac znatiželjno i veoma uspješno sudjelovali su u tradicijsko-edukativnim radionicama (izrada tradicijskih igračaka i etno nakita, našivavanje, vezenje, heklanje), stare tradicijske igre (skakanje u vrećama, bacanje kamena s ramena, bacanje škornja, vožnja tački, pajcanje, potezanje užeta, slaganje kule od kocena i još niz starih zaboravljenih igrica). Usto mogli su jahati na poniju (Mala Dara) ,voziti se na  starom  ringišpilu, a veliko zanimanje izazvala je poučna i interesantna radionica krasopisa.

Članovi udruge Gotali ponosni su na svoju manifestaciju na kojoj prezentiraju bogatu baštinu zagorskog kraja i prenose ju na mlađe naraštaje, a naši maleni podravski čuvari kulturne baštine iz Glogovca veoma su ponosni što su sudjelovali na ovoj veoma značajnoj manifestaciji i uz svoje vršnjake iz Zagorja naučili nešto novo i korisno. 

I djeca i odrasli, uživali su u igranju zaboravljenih igrica te uz prikaz starih zanata naučili kako je izgledao svakodnevni život naših baka i djedova.  

Scroll to Top
Skip to content