12053156 962648573808326 168379910 nNastavljajući započetu suradnju općine Koprivnički Bregi, dječje grupe KUD-a „Rudar“ iz Glogovca i dječje folklorne grupe iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce iz Koprivnice, danas se u Podravskom suncu održala mala igraonica sa starim, zaboravljenim tradicijskim glazbalima i igračkama.

Ovom aktivnošću djeca su se uključila u obilježavanje 9. Tjedna cjeloživotnog učenja. Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna kampanja koja na jednostavan način potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja, a pokrenuta je 1999. na inicijativu UNESCA, te se od tada obilježava u mnogim zemljama. Ovogodišnja kampanja provodi se pod sloganom „Dobro je učiti“ i usmjerena je na prenošenje poruke o važnosti učenja.

U „Podravskom suncu“, djeca iz dvije različite sredine i sa različitim mogućnostima uživala u učenju novih brojalica i igrica – Ide maca oko tebe, Pošto kume lončić, Čvorak, čvorak. Svirali su na zaboravljenim dječjim tradicijskim glazbalima te gradili kule od „kocena“.
I na kraju, na sveopće veselje, sva djeca su dobila poklon iz Kompanije sa srcem. Iz Lino kategorije uvijek se rado odazovu, te prigodnim poklonima razvesele djecu.

Scroll to Top
Skip to content