Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski 15. rujna 2022. godine sudjelovao je na svečanom uručenju Ugovora o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“, a prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini koji provodi Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Općina Koprivnički Bregi je za taj projekt osigurala sufinanciranje od 52.425,00 kuna, odnosno 6.957,99 eura. Ukupno planirana vrijednost projekta je 218.437,50 kuna, od kojih će Središnji državni ured za demografiju i mlade izdvojiti najviše do 52.425,00 kuna. Ostatak će Općina Koprivnički Bregi financirati iz vlastitih prihoda.

Ovim projektom će Općina uložiti sredstva za zamjenu sprava na postojećem dječjem igralištu u Dječjem vrtiću „Potočić“. Nabavom nove i zamjenom postojeće dotrajale opreme te uređenjem vanjskih terena i okoliša roditelji će svoju djecu moći bezbrižnije ostavljati u adekvatnom i bolje opremljenom vrtiću. Odgajatelji i ostali djelatnici u dječjem vrtiću imat će bolje uvjete za rad, a roditelji će biti potaknuti na ostanak na području Općine i na taj način doprinijeti gospodarskom razvoju Općine Koprivnički Bregi.

Scroll to Top
Skip to content