Zlatni pijetao 2014

U organizaciji Hrvačkog kluba Podravka u subotu, 1. ožujka u Sportskoj dvorani Gimnazije „Fran Galović” u Koprivnici održan je tradicionalan 11. po redu Međunarodni turnir Grada Koprivnice za djevojčice, mlađe i starije dječake u hrvanju slobodnim i grčko-rimskim načinom „Zlatni pijetao 2014.”

 

Naš Domagoj Džanko nastupio je u kategoriji do 53 kilograma. Domagoj je u prvom kolu pobijedio Austrijanca Schmer-Sterf Stefana. U drugom kolu izgubio je od dobro znanog predstavnika iz Sesvetskog Kraljevca Borecki Davida. S obzirom da je predstavnik Sesvetskog Kraljevca došao do finala Domagoj je dobio priliku kroz repasaž doći do brončane medalje što je i na kraju uspio. Domagoj je pobijedio u prvoj repasažnoj borbi predstavnika Zagreba da bi nakon toga došao na klupskog kolegu Daria Svalinu u kojoj borbi je Domagoj bio uspješniji te tako dobio priliku boriti se za broncu. Domagoj je iskoristio priliku te svladao predstavnika Zagreba te okončao svoj nastup s izvrsnim 3. mjestom!

Bregovci su imali predstavnike u još dvije kategorije:
U kategoriji do 40 kilograma nastupio je Karlo Mijatović. Ostvario je dvije pobjede na bodove i završio na izvrsnom 4. mjestu. Napominjemo da je Karlu za „dlaku” izmaklo 3. mjesto koje je pripalo klupskom kolegi Niki Kranjčecu koji je također imao dvije pobjede – jednu pobjedu s tušem, a drugu na bodovanje te je tako ostvario veće bodovanje pobjede. U kategoriji do 59 kilograma nastupio je i Matej Sršić koji je zabilježio samo jedan poraz.

Čestitke svim našim mladim hrvačima! 

O samom turniru …

Službeni dio turnira započeo je već u petak 28. 02. 2014. godine u 18.30 sati kada je na rasporedu bilo službeno vaganje za natjecatelje iz inozemstva. Službeno vaganje za hrvače iz Hrvatske se održalo u subotu od 08.30 do 09.30 sati, a u 10.00 sati započeo turnir kvalifikacijskim borbama. Prije samog svečanog otvorenja koje je bilo na rasporedu u 13.45 sati, pristiglim posjetiteljima prezentiran je rad univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka gdje su djevojčice i dječaci, predškolskog uzrasta pokazali naučene vještine. Ceremonija svečanog otvorenja uz prigodan program i defile svih klubova učesnika započeo je u 13.45 sati. Natjecanje se nastavilo u 14.15 sati borbama četvrtfinala i polufinala. Nakon toga, oko 16.30 održalo se proglašenje pobjednika i podjela medalja za djevojčice, dječake početnike i mlađe dječake. Borbe kroz repasaž te borbe za treća mjesta započela su oko 16.45 sati, a u 17.30 sati održale su se posljednje borbe, finalne borbe kao i svečanost proglašenja pobjednika po kategorijama za uzrast starijih dječaka.
Djevojčice (godišta 2000.-2003.) borile su se slobodnim načinom hrvanja u četiri težinske kategorije, dok su se mlađi dječaci (godišta 2001.-2003.) natjecali u 12 težinskih kategorija. Stariji dječaci rođeni 1999. i 2000. natjecali su se u 11 težinskih kategorija. Obje uzrasne skupine dječaka na turniru hrvali su se grčko-rimskim načinom hrvanja. Uz navedene uzraste i kategorije na turniru su nastupili i mlađi dječaci početnici (godišta 2004.-2006.) u hrvanju slobodnim načinom u 12 težinskih kategorija. Ovaj uzrast nije imao međunarodni karakter, odnosno u ovom uzrastu su nastupili natjecatelji iz hrvatskih klubova. Na postavljenih šest borilišta koliko je predviđeno za normalno odvijanje natjecanja, dvorana Gimnazije je udomaćila natjecatelje iz svih hrvatskih klubova te klubova iz 8 europskih zemalja (Italija, Slovačka, Češka, Austrija, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija). S obzirom na povećani broj kategorija, odnosno uzrasta, na turnir se odazvalo rekordnih 411 natjecatelja iz 31 kluba.
Zahvaljujući pomoći grada Koprivnice, Podravci, Inducti i mnogobrojnim drugim manjim sponzorima koji su prepoznali kvalitetan rad u klubu, ovogodišnje izdanje još jedanput je potvrdilo glasine iz hrvačkih krugova da je ovo jedan od najjačih turnira za dječake u Europi.
Ulaz u dvoranu kao i prijašnjih godina bio je slobodan, a iako se turnir odvijao tijekom cijelog dana, gotovo u svakom trenutku u dvorani je bio prisutan i veliki broj posjetitelja.

Hrvački klub Podravka je izašao na strunjaču sa 45 hrvačica i hrvača od čega 4 djevojčice, 18 dječaka početnika, 17 mlađih dječaka i 6 starijih dječaka. Osvojili su ukupno 5 zlatnih i 10 brončanih medalja.

Prezentacija univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka
Prije svečanog otvorenja, prije nastavka natjecanja, u desetominutnoj prezentaciji pristiglim gledateljima predstavila se i univerzalna sportska škola hrvačkog kluba Podravka koja djeluje nešto više od godinu dana. Tako su djevojčice i dječaci predškolskog uzrasta, njih desetak pod vodstvom trenera Dalibora Kiša i Renata Begovića te pedagoginje Darije Vusić prezentirali motoričke vježbe koje kroz igru usvajaju na treninzima. Inače Program univerzalne sportske škole hrvačkog kluba Podravka namijenjen je djeci predškolske dobi. Sve aktivnosti vezane za njegovu realizaciju u funkciji su cjelokupnog razvoja djeteta (fizičkog, kreativnog, emotivnog, kognitivnog …). Program nije usmjeren na stvaranje vrhunskih sportaša, već na poticanje optimalnog razvoja motoričkih potencijala djece u dobi od 5 do 7 godina. Motorički sadržaji izabrani su u skladu s mogućnostima djece te dobi. Treninzi se odvijaju u dvorani hrvačkog Kluba Podravka u trajanju od 45 minuta (dva puta tjedno). 

Scroll to Top
Skip to content