15151460 1015565285219891 1348803413 nDana 07.11.2016. u koprivničkoj Gradskoj vijećnici predstavljen je 42. Podravski zbornik. Zbrnik su predstavili ravnatelj Muzeja grada Koprivnice i glavni urednik Rober Čimin, izvršna urednica Helena Kušenić i jedan od autora zbornika Mario Kolar.

Naslovnicu Podravskog zbornika krasi bregofska pita. Kratak tekst na preklopu naslovnice o Koprivničkim Bregima i bregofskoj piti te stari recept za bregofsku pitu na kajkavskom govoru Koprivničkih Bregi napisala je Vesna Papac, a bregofsku pitu za objavu na naslovnici ispekle su Katarina Krnjašić i Branka Tomiek.
Svi prisutni na predstavljanju Podravskog zbornika u Koprivnici počastili su se bregofskom pitom, koju su za tu prigodu ispekle Katarina Krnjašić i Branka Tomiek, ali i pogačom s špekom, koju je ispekla Katarina Krnjašić.
Budući da se Podravski zbornik putem muzejske razmjene šalje u srodne institucije diljem svijeta, tekst i stari recept prevedeni su na engleski jezik, kako bi se i izvan granica naše domovine promovirala ova naša jedinstvena slastica.
Predstavljanje Podravskog zbornika održano je i 17.11.2016.g. u Gradskoj knjižnici Đurđevac, a predstavili su ga uz glavnog urednika, izvršnu urednicu i urednik Nikola Cik te autori Ivana Jaklin, Vladimir Miholek i Dorotea Jendrić. Za još ugodniju atmosferu zaslužni su bili profesori Ivana Senjan i Bernard Dugan uz Djevojačni zbog Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca. Predstavljanju je nazočila i zamjenica načelnika Općine Koprivnički Bregi Đurđica Mustaf te izrazila veliko zadovoljstvo zajedničkom suradnjom na promociji bregofske pite i Općine Koprivnički Bregi.

Scroll to Top
Skip to content