Sjećanje na Vukovar

Ove godine obilježavamo 23. godišnjicu spomena na žrtvu Vukovara, grada koji je svoje stradanje, patnju i herojsku obranu ugradio u temelje suvremene hrvatske države. Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine donio je Hrvatski državni sabor 1999. godine. Toga dana građani Hrvatske prisjećaju se žrtava Vukovara tradicionalnim paljenjem svijeća u ulicama koje nose ime toga grada. 

Akcija „I u mom gradu Vukovar svijetli”, koju je i sam grad Vukovar prepoznao kao dostojanstvenu u svom izričaju i pijetetu, pokrenuta je u Splitu 1999. godine, odakle se proširila diljem domovine. Potporu akciji dale su i mnogobrojne odgojno-obrazovne ustanove, iskazujući na taj način duboko poštovanje i zahvalnost svim žrtvama Vukovara.

U utorak 18. studenoga i mi ćemo obilježiti Dan sjećanja na Vukovar na način da će se svi učenici OŠ Koprivnički Bregi te učitelji iz mjesta i bliže okolice okupiti ispred zgrade Općine u 16.30 sati. Sa sobom je potrebno ponijeti lampaše kako bismo na dostojanstven način mogli odati počast žrtvama herojskog grada. Uz to, u srijedu će na svim prvim satovima nastave nekoliko minuta posvetiti razgovoru o Vukovaru i njegovoj važnosti za sve nas.
Pokažimo da jedno malo upaljeno svjetlo može razbuktati plamen ljubavi i dobrote u znak sjećanja na sve žrtve grada heroja i Domovinskog rata.

Srdačno vaša ravnateljica, Karolina Vidović

Scroll to Top
Skip to content