4Bregovski vatrogasci i ove su godine svečano obilježili 4. svibanj – dan vatrogastva i blagdan našeg nebeskog zaštitnika svetog Florijana. Po okupljanju u Vatrogasnom domu, u svečanoj povorci krenulo se na misno slavlje u župnu crkvu sv. Roka u Koprivničkim Bregima gdje je misu vodio velečasni Josip Košćak.

Nakon svete mise članovi Društva postrojili su se da bi ispratili počasno odjeljenje koje je kod kipa sv. Florijana u središtu mjesta i na mjesnom groblju položilo vijence i upalilo svijeće u spomen na sve preminule članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnički Bregi.

U Vatrogasnom domu, uz nazočnost Načelnika općine Marija Hudića održana je izvanredna sjednica Skupštine Društva na kojoj je donesen novi Statut.
U povodu svečane prigode članovima Društva uručene su spomenice, odlikovanja i uvjerenja o vatrogasnim zvanjima. Vinko Pintarić primio je spomenicu za 40 godina, a Goran Krapinec za 20 godina aktivnosti u vatrogastvu. Brončane vatrogasne plamenice primili su: Denis Bunić, Boris Kolenko, Miroslav Hrženjak, Ivan Mikec, Goran Krapinec, Filip Halaček, Dražen Hrženjak, Kristijan Orešek, Kristijan Kolesar, Kristijan Goričanec, Vedran Pintarić, Tomislav Tomiek, Stjepan Križanec, Dario Jadanović i Božidar Krušelj. Brončanom vatrogasnom medaljom odlikovan je Krešimir Sabo.
Nakon završetka svečane sjednice održan je prigodan domjenak i druženje.

DVD Koprivnički Bregi

Scroll to Top
Skip to content