mario hudicDrage mještanke i mještani,

dolazi nam Uskrs u situaciji na koju nismo navikli, a u kojoj smo se našli zbog pandemije koronavirusa u Hrvatskoj i cijelom svijetu.

No, i u takvoj situaciji možemo i trebamo mirno i sabrano proslaviti Uskrs sa svojim obiteljima i uživati u uskršnjim blagdanima, odmoriti se i nastaviti sa optimizmom gledati u budućnost. 

Upravo s takvim optimizmom i unatoč pandemiji djelatnici općine i ja nastavljamo sa svakodnevnim poslovima i smatram da ćemo uspjeti realizirati sve planirane projekte i aktivnosti do kraja godine.

U današnjem obilasku sa zamjenikom vidio sam kako radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u Jeduševcu odlično napreduju. Raspisan je natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji ceste u dijelu ulice Vladimira Nazora u Koprivničkim Bregima, a dobili smo i suglasnost Ministarstva na Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem u čiju izradu smo uložili puno truda. Objaviti ćemo i natječaj za izgradnju parkirališta nasuprot groblja u Glogovcu, a taj projekt smo prijavili na natječaj za sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.
Općina je financijski stabilna, nema kreditnih zaduženja i negativni ekonomski efekti krize zbog korona virusa neće ugroziti sve prethodno navedene projekte, ali ni sve ostale aktivnosti i programe kojima općina financijski pomaže mještanima, vrtiću, školi, udrugama, društvima, klubovima i svima kojima je to potrebno ili će to nažalost biti zbog sadašnje situacije. Sada se vidi koliko je važno dobro planirati i racionalno raspolagati proračunskim sredstvima u normalnim ili “boljim” vremenima kako bi mogli normalno nastaviti funkcionirati u nepredviđenim krizama poput ove s pandemijom, a čije posljedice nitko nije mogao zamisliti ni predvidjeti.

Stoga vjerujem da ćemo svi zajedno u našoj općini, a i cijeloj Hrvatskoj, dodatnim angažmanom i radom, međusobnim razumijevanjem i poštivanjem svih mjera koje nam propisuju nacionalni i lokalni stožeri civilne zaštite uspjeti prevladati i ovu situaciju u što kraćem vremenu. Jedino odgovornim i ozbiljnim ponašanjem možemo osigurati da se opet pokrene društveni život, da se družimo kao i prije na manifestacijama, utakmicama, proslavama i uživamo u svemu onome što nam je donedavno bilo normalno, a možda sada vidimo da takve trenutke nismo znali dovoljno cijeniti.
Ovim putem želim zahvaliti našim vatrogascima DVD- Koprivnički Bregi i DVD-a Glogovac koji svakodnevno pomažu u kontroli provođenja svih propisanih mjera nacionalnog stožera civilne zaštite, kao i djelatnicima općine i članovima općinskog stožera na trudu oko izdavanja propusnica i pomaganju našim mještanina da osiguraju i nabave sve što im je potrebno za normalan život.

Drage mještanke i mještani,

Uživajte u uskršnjim blagdanima u svojim domovima, budite strpljivi i imajte vjeru više nego ikad da ćemo uskoro nastaviti s normalnim životom u svim lijepim mjestima i ulicama naše općine. Potruditi ćemo se i napraviti sve što možemo da budu još ljepše za sve nas i generacije koje dolaze, a siguran sam da ćemo i ove zasad vrlo teške godine u tome uspjeti.

Od srca vam svima želim sretan i blagoslovljen Uskrs!

Vaš načelnik, Mario Hudić

Scroll to Top
Skip to content