Drugi susret branitelja

Povodom Dana ogranka UDVDR Koprivnički Bregi, a u sklopu proslave Dana općine, održan je u subotu, 9.8.2014. u Glogovcu, drugi sportski susret hrvatskih branitelja na kojem su uz domačine sudjelovali UDVDR ogranak Koprivnica, UDVDR ogranak Gola, UDVDR ogranak Novigrad Podravski, UBIUDR Podravka, HVIDRA Koprivnica UHBDDR ogranak Peteranec i Udruga Specijalne policije Ban Koprivnica.

Prije početka druženja predstavnici branitelja su s načelnikom općine, njegovom zamjenicom i općinskim vijećnicima položili vijence i upalili svijeće poginulim braniteljima kod križa na groblju u Glogovcu, ubijenim i nestalim hrvatima u II. svjetskom ratu kod križa na groblju u Koprivničkim Bregima i kod spomen ploče u Jeduševcu.

Prilikom otvaranja sportskih susreta, nakon intoniranja državne himne i minute šutnje za sve poginule u Domovinskom ratu, sve branitelje i ostale goste pozdravili su predsjednik UDVDR ogranka Koprivnički Bregi Zdravko Poljak i načelnik općine gospodin Mario Hudić te im zaželjeli ugodan boravak u Glogovcu. Na veliko iznenađenje svih, tom prilikom su po prvi puta u spomen na sve poginule hrvatske branitelje, da se nikad ne zaboravi, ali i da se nikad više ne ponovi Domovinski rat, pušteni golubovi mira.

Nakon toga krenulo se na sportsko takmičenje po disciplinama: bela, viseća kuglana, pikado i streljaštvo zračnom puškom. Samo takmičenje je prošlo korektno, fer i u ugodnoj atmosferi na veliko zadovoljstvo svih prisutnih. Po završetku takmičenja prišlo se podjeli nagrada za najuspješnije. Tako su u disciplini viseća kuglana najuspješniji bili predstavnici UHBDDR ogranka Peteranec, drugo mjesto osvojila ja UBIUDR Podravka, a treće mjesto osvojila je HVIDRA Koprivnica. U pikadu prvo mjesto osvojila je HVIDRA Koprivnica, drugo mjesto UHBDDR ogranak Peteranec, a treće mjesto UDVDR ogranak Koprivnički Bregi. U beli najbolji su bili UDVDR ogranak Koprivnica, drugo mjesto pripalo je drugoj ekipi UDVDR ogranka Koprivnica, a treće mjesto UDVDR ogranak Novigrad Podravski. U streljaštvu prvo mjesto osvojili su UDVDR ogranak Koprivnica, drugo mjesto HVIDRA Koprivnica, dok je treće mjesto pripalo drugoj ekipi UDVDR ogranka Koprivnica. Ovdje vrijedi spomenuti i najbolje pojedince Bogadi Mladena (168 krugova) i Dangubić Zvonimira (167 krugova) iz UDVDR ogranka Koprivnica te Miroslava Blažeka – Kinu (163 kruga) iz HVIDRA-e Koprivnica.

Na kraju želim se zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog našeg druženja, a osobito općini Koprivnički Bregi, Lovačkom društvu Zec Koprivnički Bregi, Lovačkom društvu Jelen Draganovac, Nogometnom klugu Rudar Glogovac i Udrugi žena Glogovac.

Zdravko Poljak

Scroll to Top
Skip to content