Dana 2. srpnja 2022. godine održan je Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije na kojem je Općina Koprivnički Bregi imala svoju predstavnicu u Novigradu Podravskom. Gospođa Biserka Horvat predstavila je prvo sebe, a onda i općinu u punom sjaju. Predstavila je svoju kulturnu etno baštinu koju godinama vjerno sakuplja i čuva od zaborava od starih etno stvari do najfinijeg i skupocjenog kristala. Prezentirala je svoj život od dolaska na Brege davne 1968. godine pa sve do danas.

Svoje aktivnosti koje je provodila u Bregima od šivanja kojim se bavila do poljoprivrednih radova u kojima je sudjelovala sa svojim suprugom sadnje zelja, paprike pa sadnje cvijeća oko okućnice. Sudjelovala je u svim aktivnostima Udruge žena, Crvenog križa, imala kod sebe prognanike. Pekla je uvijek puno kolača i torta, a najveća majstorica je u spravljanju Bregofske pite. Na njezinom etno gospodarstvu snimala se emisija o Bregofskoj piti i Božićnim običajima u Koprivničim Bregima.

Hvala gospođi Biserki na uloženom trudu i sudjelovanju na Festivalu žena iz ruralnih područja KKŽ, na požrtvovnosti i puno ispečenih kolača kao i ženama koje su joj pomogle ispeći kolače g. Ankici Kovač i Marijani Peroković.

Irena Sobota Margetić

Scroll to Top
Skip to content