MG 0325 1Od 3. do 5.7.2015. god. održan je kamp u parku ispred OŠ Koprivnički Bregi za djecu od 5. do 8. razreda. Boravili smo u šatorima, koristili sanitarne objekte školske dvorane i hranili se u društvenom domu. Vrijeme nam je jako brzo prošlo jer nam je raspored bio pun događanja.

Prvog dana nakon okupljanja i podizanja kampa u popodnevnim satima smo krenuli na trčanje i šetnju na polje iza crkve u smjeru Jeduševca. Izašli smo na cestu kod zadnjih kuća u ulici Braće Radića i krenuli nazad prema kampu. Kako nam je na putu bila obitelj Telebar odlučili smo im pomoći pospremiti drva za ogrjev za zimu. Lijepo su nas primili i ugostili nas te su nam i dali malo drva za našu logorsku vatru.

Nakon povratka u kamp i večere uslijedio je najzanimljiviji dio kampa. Posjetili su nas članovi Airsoft udruge Podravina (AU Podravina). Predsjednik udruge, Marijan Kereša održao je seminar prve pomoći, preživljavanja u prirodi i rukovanja oružjem. Nakon toga slijedilo je gađanje iz puški i pištolja i svi su uživali i lijepo se zabavljali.

Nakon paljenja logorske vatre sjedili smo u ugodnom društvu našeg učitelja glazbene kulture Saše Novaka čije smo melodije na gitari pratili pjesmom i pričama.

Drugi dan je počeo rano. U 6:00 sati je bilo buđenje nakon čega je slijedilo trčanje i tjelovježba. Tako razbuđeni i svježi bili smo spremni za novi dan i zadatke. Svaki obrok nam je bio obilan i jako dobar pa je sve bilo lako napraviti pa tako i vježbati na poligonu prepreka, natjecati koja jedinica će imati najbolje vrijeme na poligonu i vuči kamionske gume.

Vrućina nas nije mazila, ali u društvenom domu je bilo vrlo ugodno pa tako i pranje suđa jer svatko je prao svoj tanjur i pribor za jelo.

Poslije ručka i malog odmora ponovo smo išli u ulicu Braće Radića i ovaj put smo obitelji Pravica složili i pospremili drva za ogrjev. Lijep je osjećaj nekome pomoći i zato nam ništa nije bilo teško!

Večer smo proveli uz priče i smijeh uz logorsku vatru. Posjetili su nas domari naše škole, gospodin i gospođa Tušek te obitelj Mihalić i Hudić. Sviđao im se ugođaj kampa uz baklje i logorsku vatru te su poželjeli da su i oni sa nama u kampu.
Druge noći u kampu nije bilo tako živo kao noć prije jer smo već bili umorni. Ipak, iznenađenje je stiglo u 3:00 sata. Uz zvukove detonacije iz pirotehnike (sve mjere opreza su poduzete i pirotehnikom su rukovale punoljetne osobe) svi su se probudili i stali u smotru. Nakon prijavka gospodinu Marku Pezelju, članu Kluba tajlandskog boksa Samurai, slijedile su vježbe zagrijavanja, snage i trčanje oko parka. Ovo iznenađenje je dalo jedan poseban i novi doživljaj svim sudionicima kampa.

Trećeg dan također smo počeli rano. Trčali smo i vježbali od 6:00 sati. Nakon doručka i higijene bili smo spremni za Svetu misu u Župnoj crkvi svetog Roka. Župnik nas je lijepo pozdravio i pohvalio.

Nešto prije podne uputili smo se u Glogovac na imanje obitelji Mihalić. Tamo su nas dočekali Ivica i Vanja Mihalić te načelnik Općine Koprivnički Bregi gospodin Mario Hudić sa suprugom Krunom. Pripremili su nam jako lijepi i fini roštilj. Djeca su uživala u prekrasnoj prirodi i različitim aktivnostima.

Naše druženje je završeno kasno poslije podne kada su roditelji došli po djecu. Svima je vrijeme jako brzo prošlo i tužni zbog rastanka jedva čekamo ponovno okupljanje slijedeće godine u novom kampu u parku škole.

Posebno se zahvaljujemo:

  • AU PODRAVINA – na stručnom seminaru i prezentaciji naoružanja
  • Saši Novanku – učitelju glazbene kulture što nas je razveselio gitarom i pjesmom
  • Miroslavu i Ljiljani Tomiek – na finim slatkišima i lepinjama i roštilju
  • Ivici i Vanji Mihalić – što su nas ugostili i pripremili nam roštilj na svojem imanju u Glogovcu
  • Općinskom načelniku Mariu i Kruni Hudić na pomoći kod organizacije kampa, hrane za marendu, roštilju i svemu čega se ne mogu sjetiti
  • gospodinu Marku Pezelju na lijepim slikama, pomoći, logistiki i ”strogoči”
  • mojem tati Stjepanu Peharda na ”rekvizitima” za poligon
  • OŠ Koprivnički Bregi i ravnateljici Karolini Vidović
  • Jara – obrt za proizvodnju trgovinu i preradu voća
  • Općini Koprivnički Bregi

Veliko hvala učenicima koji su sudjelovali u kampu i priuštili mi nezaboravni doživljaj.

Učitelj TZK: Vinko Peharda, prof.

Scroll to Top
Skip to content