001

Dana 2. lipnja 2013. u Koprivničkim Bregima održana je druga po redu taktičko-pokazna vježba Vatrogasne zajednice općina Hlebine, Koprivnički Bregi. U vježbi su sudjelovala dobrovoljna vatrogasna društva s područja Zajednice, DVD Hlebine, DVD Glogovac te domaćin DVD Koprivnički Bregi.

Pretpostavka vježbe bila je združena intervencija u slučaju prometne nesreće tj. prevrtanja i zapaljenja automobila. Vježbu je osmislio i njome zapovijedao zapovjednik VZO Hlebine, Koprivnički Bregi Ivica Hrženjak, a operativne desetine svojih društava vodili su zapovjednica DVD-a Glogovac Maja Solina, zapovjednik DVD-a Koprivnički Bregi Marijan Sever te zapovjednik DVD-a Hlebine Branko Međimorec. U izvođenju vježbe sudjelovalo je pet operativnih desetina vatrogasaca, a korištena su četiri kombi vozila, dva navalna vozila te jedna traktorska cisterna.

Cilj vježbe bio je uvježbavanje i edukacija operativnog članstva u postupanju u slučajevima teških prometnih nesreća te poboljšanje koordinacije djelovanja između društava članica zajednice. Po izvršenoj analizi provedene vježbe zaključeno je da su svi ciljevi vježbe uspješno postignuti unatoč iznimno nepovoljnim vremenskim uvjetima te da je, kao što to i treba biti, vidljiv napredak u operativnoj spremnosti na razini Vatrogasne zajednice općina u usporedbi s prošlogodišnjom prvom taktičko-pokaznom vježbom.

Nakon vježbe smotru okupljenih vatrogasaca izvršio je načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić nakon čega je u Vatrogasnom domu održana zakuska za sudionike vježbe i goste.

Ovim putem Vatrogasna zajednica općine Koprivnički Bregi želi se zahvaliti svim gostima koji su svojom nazočnošću uveličali ovaj događaj, svim članovima DVD-a s područja Zajednice koji su pomogli u iznimno uspješnoj realizaciji naše zajedničke vježbe te osobito svim mještanima Koprivničkih Bregi koji su unatoč kišnom nevremenu došli pružiti potporu svojim vatrogascima. Vatru gasi, brata spasi! 

Scroll to Top
Skip to content