U subotu 11.03.2023. godine održale smo svoju 4. po redu manifestaciju „Očuvanje nematerijalne kulturne baštine“ gdje su nam gošće bile Udruga žena Općine Vidovec koje su prezentirale svoj Vidovečki gibanik. Riječ je o tradicionalnom težačkom jelu od sira,mlijeka,putra,grisa, tikve i hajdinog brašna koje je 2014. godine zaštićeno jamstvenim žigom izvornosti pri Zavodu za intelektualno vlasništvo.

Na samom početku sve prisutne je pozdravila predsjednica Udruge žena Bregi Suzana Bukvić i zaželjela svima dobrodošlicu te naglasila da je cilj naše manifestacije povezivanje i predstavljanje drugih udruga koje poput nas rade na zaštiti izvornih kolača sa svog područja.

Nakon uvodnih riječi predsjednice i pozdrava načelnika Općine Koprivnički Bregi Mate Kuzminskog riječ je preuzela predsjednica Udruge žena Općine Vidovec Ivanka Lonjak koja nas je kroz priču uz prezentaciju pripreme upoznala s Vidovečkim gibanikom i radom na zaštiti i promociji istoga. Svi prisutni gosti bili su oduševljeni okusom tek friško pečenog Vidovečkog gibanika, a naša članica Jasna Bačani je probala sama pripremiti gibanik koji je dobila na poklon od gošća.

Na kraju programa svi smo se družili uz bogat švedski stol koji su pripremile članice Udruge žena Bregi, hvala im na trudu.

Veliko hvala svim gostima i članicama i članovima Udruga s našeg šireg područja što su nas podržali svojim dolaskom.

Snježana Kuhar

tajnica Udruge žena Bregi

Scroll to Top
Skip to content