PJR Akademija

U razdoblju od 9. – 16. travnja 2014. godine 16 članova i zaposlenice LAG-a “PODRAVINA” pohađali su PJR Akademiju u prostorijama Općine Koprivnički Bregi. Prvog dana, polaznike edukacije pozdravila je zamjenica načelnika Općine Koprivnički Bregi, Đurđica Mustaf, te prisutne upoznala s općinom – domaćinom i poželjela uspješan rad. Budući da je edukacija bila podijeljena u dvije cjeline, provedbu projekata i provođenje postupka javne nabave, prva tri dana polaznici su imali priliku upoznati se s poteškoćama u provedbi projekata, važnošću dobrog istraživanja tržišta i planiranja aktivnosti projekta te financijskim upravljanjem projektima i podnošenju izvješća (kvartalnih, godišnjih, završnih) na konkretnim primjerima iz prakse te simuliranim situacijama.
Drugi dio odnosio se na provođenje postupka javne nabave, kada je potrebno provesti javnu nabavu, koja dokumentacija je potrebna kod postupka javne nabave, koja je razlika između javne nabave roba i opreme i javne nabave usluga te brojne druge važne informacije o ovom vrlo delikatnom postupku saznali smo na primjeru projekta “Vjetar u leđa”.

Tokom ovih šest dana, dinamičnom i interaktivnom nastavom, predavači Ivan Serdarušić i Slaven Tadić iz tvrtke PJR d.o.o. iz Zagreba, poučili su nas o poteškoćama u koje možemo upasti nedovoljnim istraživanjem tržišta i lošim planiranjem aktivnosti u projektu te nas pripremili za izazove koje nam donosi provedba novih projekata i postupaka javne nabave.

Ova edukacija financirana je sredstvima IPARD programa kroz mjeru LEADER.

Scroll to Top
Skip to content