U sklopu programa obilježavanja Dana općine dana 21.8. u 19h održana je svečana sjednica općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi, u Vatrogasnom domu u Bregima.

Na lijepu svečanost stigli su brojni ugledni gosti iz političkog i društvenog života općine i županije, kao i zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić i saborski zastupnik Damir Felak. 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Darko Sobota, a nakon intoniranja hrvatske himne i minute šutnje za preminule mještane, vijećnike i branitelje, izvijestio je okupljene goste o radu općinskog vijeća i izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom i u većoj mjeri jednoglasno donesenim odlukama. 

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić dao je izvještaj o svim realiziranim projektima u proteklih godinu dana, kao i planiranim projektima u narednom razdoblju. Posebno je istaknuo važnost ulaganja u predškolski i školski odgoj i odlične suradnje i podrške općine svim društvima, klubovima i udrugama. Razvijena komunalna infrastruktura, odlični uvjeti obrazovanja i bogati društveni život motivacija su sadašnjim i nadolazećim generacijama da ostanu sa svojim obiteljima i djecom u Bregima, Glogovcu i Jeduševcu. 

Nakon načelnika općine, gostima su se obratili i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović, zamjenik župana koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, zamjenik direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić, saborski zastupnik Damir Felak i ravnateljica Osnovne škole Koprivnički Bregi Karolina Vidović. Svi su istaknuli odlične rezultate Općine Koprivnički Bregi i izrazili uvjerenje da će se tako i nastaviti te čestitali mještankama i mještanima Dan općine. 

Potom je na red došla dodjela lijepog poklona vlč. Josipu Košćaku, kojem je načelnik općine Mario Hudić zahvalio za 33 godine predanog rada u Bregima i uručio mu sliku barokne crkve s anđelima, karakterističnog rada poznatog varaždinskog autora Željka Prsteca. 

Prije svečane večere uslijedio je nastup KUD-a Rudar Glogovac sa plesnim koreografijama male i velike folklorne skupine, koje su oduševile sve prisutne. 

Nakon večere nastavljeno je ugodno druženje, a ovim putem općina se zahvaljuje likovnoj sekciji KUD-a Rudar pod vodstvom Sanele Brgles na prekrasnim slikama koje su uljepšale vatrogasni dom tijekom svečane sjednice općinskog vijeća, kao i svima koji su pomogli u pripremi i organizacije sjednice, ali i svih događanja tijekom obilježavanja Dana općine. 

Za zadnja tri dana programa obilježavanja Dana općine ostavljeni su koncerti svih pjevačkih sastava Općine Koprivnički Bregi te besplatni koncerti velikih estradnih zvijezda Lidije Bačić i Mate Bulića.

Prije koncerta Mate Bulića u 18h na parkiralištu iza općinske zgrade u Bregima udruge će pripremiti bogatu gastro ponudu tradicionalnih jela i kolača, pa će tako tu biti bregofske pite, goričkog doručka i ostalih delicija.

Da se sve to može zaliti pobrinuti će se vinari iz naše općine, koji će prezentirati svoja vrhunska vina za koja su dobili niz priznanja i zlatnih medalja.

Dođite i uživajmo svi zajedno! 

Općina Koprivnički Bregi

Scroll to Top
Skip to content