U utorak, 14. kolovoza 2018. godine Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi započeo je bogat program proslave Dana Općine.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota te je pozdravio sve prisutne uzvanike, goste i mještane, između ostalih zamjenika župana Ratimira Ljubića, predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara, potpredsjednicu Županijske skupštine Vericu Rupčić, gradonačelnika grada Koprivnice Mišela Jakšića, sve načelnice i načelnike prijateljskih općina, ravnateljicu OŠ Karolinu Vidović, ravnateljicu DV Snježanu Tišljarić, sve predstavnike udruga i društava koje djeluju na području Općine Koprivnički Bregi, sve poslovne partnere i predstavnike medija.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić koji je u svom obraćanju između ostalog istaknuo:

“Kao što ste mogli vidjeti uređeno je parkiralište u centru oko zgrade Općine u sklopu kojeg je renoviran i objekt koji koriste Udruga žena Bregi i UPK “Vlado Dolenec”, a s tim radovima je zaokružen jedan investicijski ciklus koji je trajao nekih 9, 10 godina, tijekom kojega je kompletno uređen centar Koprivničkih Bregi koji je mijenjao svoj izgled i danas je ovakav kakav je, na što sam vrlo ponosan. Što se tiče kapitalnih projekta koje smo aplicirali za sredstva EU fondova moram istaknuti da smo dobili sredstva za projekt pješačke staze za spoj s gradom Koprivnicom u iznosu od 150.000,00 kuna te 180 000,00 kuna za projekt nadogradnje Dječjeg vrtića. Nisu nam odobrena sredstva za izgradnju  pješačko-biciklistike staze u naselju Glogovac uz Podravsku magistralu, uz objašnjenje Ministarstva da nije bilo dovoljno sredstava za sve projekte, što mi je izuzetno žao. Smatram da su za tako važan projekt za sigurnost žitelja i djece u prometu trebala biti odobrena sredstva, no mi ne odustajemo i već smo u međuvremenu intervenirali kod Hrvatskih cesta i nadležnog ministarstva, pa vjerujem da će još ove ili slijedeće godine i taj projekt biti realiziran.

Obnovili smo i rekonstruirali sve objekte koje koriste naše udruge, društva i klubovi, a oni to zaslužuju jer su najbolji promotori Općine i dokaz što se sve može napraviti zajedništvom i slogom. Posebno sam ponosan kada vidim prezentacije “bregofske pite”, “goričkog doručka”, kada vidim vježbe naših vatrogasaca, lovaca, uspješne rezultate naših nogometaša, sve ostale aktivnosti naših kulturno-umjetničkih udruga, od KUD-a “Rudar” , folklora i naših Rudarica do usoješnih i vrijednih vinara, branitelja i moto kluba.

Zahvaljujem se na suradnji ravnateljicama vrtića i škole, djelatnicama i djelatnicima Općine, članicama i članovima Općinskog vijeća i mojem zamjeniku te svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog Dana općine i koncerta Marka Perkovića Tompsona. Ujedno koristim priliku te sve pozivam na sva ostala događanja  koja slijede povodom proslave Dana općine i Rokova, a mi ćemo Vas kao i uvijek dočekati topla srca i s iskrenom dobrodošlicom. Svim mještankama i mještanima Općine Koprivnički Bregi čestitam Dan općine i blagdan Župe sv. Roka.”

Bila je to prigoda i za dodjelu Zlatnih plaketa Općine Koprivnički Bregi, a ovogodišnji dobitnici su: gospodin MARIJAN SEVER – za doprinos i promicanje vatrogastva te za dugogodišnju požrtvovnost i predanost vatrogasnom radu, UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA REPUBLIKE HRVATSKE OGRANAK OPĆINA KOPRIVNIČKI BREGI – za promicanje vrijednosti Domovinskog rata te za ukupni doprinos razvoju Općine i  OPG GROŠEK – za iznimna postignuća u proizvodnji vrhunskih voćnih rakija i kupinovog vina. 

Općinska priznanja dobili su: gospođa JOSIPA DRAGANIĆ – za uspješno vodenje ŽVS Rudarice te za promociju naselja Glogovac i Općine Koprivnički Bregi, gospodin IVAN PETRAS – za poseban doprinos i potporu u promicanju razvoja vatrogastva tijekom 2017. godine i DJEČJA FOLKLORNA SKUPINA KUD-a „RUDAR“ GLOGOVAC – za poseban doprinos i promicanje kulturne baštine i običaja Glogovca i Podravine.

Čestitkama povodom Dana Općine pridružili su se i brojni gosti; ispred načelnika Petar Dombaj, načelnik Općine Drnje, gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik župana Ratimir Ljubić u ime Koprivničko-križevačke županije. Svi su istaknuli prepoznatljivo zajedništvo i napredak Općine Koprivnički Bregi koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja te čelništvu Općine zaželjeli puno uspjeha i u narednom periodu.

Svečanost su izvedbom himne RH i nekoliko prigodnih pjesama uveličale članice vokalnog sastava “Rudarice” iz Glogovca.

Uoči sjednice položeni su vijenci na grobljima u Glogovcu, Bregima i Jeduševcu.

Scroll to Top
Skip to content