IMG 8990U petak, 12. kolovoza 2016. godine, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota te je pozdravio sve prisutne uzvanike, goste i mještane.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić koji je u svom obraćanju između ostalog istaknuo: “Aktualno vodstvo Općine kontinuirano radi na ravnomjernom razvoju svih naselja u općini. Ovih dana završena je izgradnja etapa 4 i 5 pješačke staze u Koprivničkim Bregima, završena je rekonstrukcija javne rasvjete koja je trajala nekoliko godina, a u naselju Jeduševec izgradili smo školsko igralište. Cijelo vrijeme pripremamo i projektnu dokumentaciju za velike kapitalne projekte gdje očekujemo financiranje kroz EU fondove, a radi se o izgradnji pješačkih staza u naselju Glogovac od Štaglinca do Borovljana uz državnu cestu, modernizaciji nerazvrstanih cesta u naselju Koprivnički Bregi te izgradnji parkirališta i pješačkih staza nasuprot groblju u Koprivničkim Bregima”. Nadam se da ćemo projekte moći aplicirati na neke od mjera 7.2 ili 7.4 čije raspisivanje svi željno očekujemo.

Iskoristio bih priliku i zahvalio se Koprivničko-križevačkoj županiji koja je prepoznala inicijativu i želju za poboljšanjem uvjeta života u općini, kroz podizanje uvjeta školovanja u školama u Koprivničkim Bregima i Glogovcu kao osnovnom preduvjetu opstanka i razvoja tih naselja, a i cijele Općine. Također se zahvaljujem svim udrugama i društvima koje djeluju na području Općine, općinskim djelatnicima, općinskim vijećnicima, zamjenici Đurđici Mustaf, župniku Josipu Koščaku, te ravnateljicama Osnovne škole i vrtića, na kontinuiranoj kvalitetnoj suradnji i razumijevanju.”

Bila je to prigoda i za dodjelu Zlatnih plaketa Općine Koprivnički Bregi, a ovogodišnji dobitnici su: Udruga žena Bregi za 40 godina rada i za promicanje kulturne baštine Općine Koprivnički Bregi, KUD “Rudar” Glogovac za 15 godina rada i za promicanje kulturne baštine Općine Koprivnički Bregi, NK “Rudar” Glogovac za 35 godina rada i odličan sportski uspjeh u 2016.g. te za doprinos razvoju i napretku Općine Koprivnički Bregi, župnik vlč. Josip Koščak za 30 godina rada i brige za mještane Župe Koprivnički Bregi, Maja Solina za doprinos i promicanje vatrogastva te predan rad sa vatrogasnom mladeži u DVD-u Glogovac i Ivica Hrženjak za doprinos i promicanje vatrogastva te dugogodišnju požrtvovnost i predanost vatrogasnom radu.

Općinska priznanja dobili su: Iva Papac za ostvarene vrhunske sportske rezultate u rukometu, Luka Varga za ostvarene vrhunske sportske rezultate u plivanju, Domagoj Džanko za ostvarene vrhunske sportske rezultate u hrvanju, Goran Krapinec za ostvarene vrhunske sportske rezultate u streljaštvu te muška i ženska ekipa DVD-a Glogovac za ostvarene vrhunske rezultate na vatrogasnim natjecanjima.

Čestitkama povodom Dana Općine pridružili su se i brojni gosti; načelnik općine Novigrad Podravski Mladen Mađer ispred načelnika i gradonačelnika, dožupan Ivan Pal u ime Koprivničko-križevačke županije, ravnateljica OŠ Karolina Vidović,  te ostali uvaženi gosti: Gordan Maras, Nikola Felak, Dražen Pros i Anka Mrak Taritaš.

Svečanost su svojim nastupom uveličali UPK “Vlado Dolenec” izvedbom himne RH i KUD “Rudar” Glogovac.

Scroll to Top
Skip to content