IMG 6666

U ponedjeljak, 14. kolovoza 2017. godine, održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Koprivnički Bregi.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Darko Sobota te je pozdravio sve prisutne uzvanike, goste i mještane, između ostalih saborske zastupnike Mladena Mađera i Damira Felaka, zamjenika župana Ratimira Ljubića, predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara, potpredsjednicu Županijske skupštine Vericu Rupčić, gradonačelnika grada Koprivnice Mišela Jakšića, sve načelnice i načelnike prijateljskih općina i njihove zamjenice i zamjenike, župnika Josipa Koščaka, ravnateljicu OŠ Karolinu Vidović, ravnateljicu DV Snježanu Tišljarić, sve predstavnike udruga i društava koje djeluju na području Općine Koprivnički Bregi, sve poslovne partnere i predstavnike medija.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić koji je u svom obraćanju između ostalog istaknuo: “Uspjeli smo pripremiti dokumentaciju i aplicirali smo dva kapitalna projekta, radi se o mjerama 7.2 i 7.4 za sredstva EU fondova, a riječ je o projektu izgradnje nerazvrstanih cesta u naselju Koprivnički Bregi i o projektu izgradnje pješačko-biciklističke staze u Glogovcu uz Podravsku magistralu. Vjerujemo da će projekti proći te nas očekuje raspisivanje natječaja za izvođača radova i druge godine sami radovi koji će biti dosta zahtjevni, ali sam uvjeren da ćemo to uspjeti realizirati.

Prije desetak dana završena je izgradnja parkirališta nasuprot groblja u Koprivničkim Bregima za pedesetak automobila, a završena je i izgradnja pješačke staze do kolodvorske ulice u Bregima, tako da sada mogu reći da imamo kompletnu pješačku stazu od Miklinovca do željezničke pruge, što nam je veoma bitno za sigurnost mještana, posebice djece.

Iduće godine planiramo po istom modelu napraviti parkiralište nasuprot groblja u Glogovcu te nastaviti izgradnju pješačkih staza u ulicama Braće Radić u Bregima i Glogovcu. Završena je rekonstrukcija javne rasvjete u Glogovcu, a puno se radilo i na uređenju zelenih površina. Tu bih posebno pohvalio djelatnike vrtića i škole koji su radili na uređenju cvjetnih površina u centru Koprivničkih Bregi te su na taj način doprinijeli ljepšem okruženju mjesta u kojem živimo.
Do kraja godine u planu je uređenje prostorije za Udrugu žena i UPK “Vlado Dolenec” te asfaltiranje površine iza općinske zgrade čime bi zaokružili uređenje centra Koprivničkih Bregi. Izuzetno sam ponosan na suradnju s udrugama i društvima koje djeluju na području Općine, vrlo sam zadovoljan i ponosan na sve aktivnosti koje provode te im se ovim putem svima zahvaljujem.”

Prigodnim poklonima nagrađeni su odlični učenici OŠ Koprivnički Bregi, Luka Matiša, Melani Salajec i Marija Tomiek te  Zlatko Priščan iz Glogovca za 103 darivanja krvi.
Čestitkama povodom Dana Općine pridružili su se i brojni gosti; ispred gradonačelnika i načelnika gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, zamjenik župana Ratimir Ljubić u ime Koprivničko-križevačke županije te saborski zastupnik Damir Felak. Svi su istaknuli prepoznatljivo zajedništvo i napredak Općine Koprivnički Bregi koja može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja te čelništvu općine zaželjeli puno uspjeha i u narednom periodu.

Svečanost su izvedbom himne RH i nekoliko prigodnih pjesama uveličale članice vokalnog sastava “Rudarice” iz Glogovca.

U jutarnjim satima položeni su vijenci na grobljima u Glogovcu, Bregima i Jeduševcu.

Scroll to Top
Skip to content