16. Dani zelja i bregofske pite

U organizaciji Udruge žena Bregi i Udruge prijatelja kulture “Vlado Dolenec”, a pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Bregi, u nedjelju, 6. listopada 2013. g. održani su 16. po redu Dani zelja i “bregofske pite” u Koprivničkim Bregima.

Nakon svečane mise, manifestaciju je otvorio načelnik općine Mario Hudić, a nakon njega prisutnima se prigodnim govorom obratio i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Uslijedio je bogat kulturno-umjetnički program u kojem su nastupali KUD iz Županje, KUD iz Hrvatskog Židana te pjevački zbor Mariška Peruška. Manifestaciju je svojim nastupom uveličao i Pjevački zbor UPK “Vlado Dolenec” te Udruga žena Bregi i UPK “Vlado Dolenec” prikazom izrade “bregofske pite”. 

Gosti su uživali u mnogim delicijama spravljenim od zelja, u “bregofskoj piti” i domaćim štrukljima te mnogobrojnim igrama sa zeljem. Drage nam goste, gradiščanske Hrvate iz Mađarske, upoznali smo s naivnom kulturom u susjednoj općini Hlebine posjetivši privatnu galeriju Josipa Generalića. 

Scroll to Top
Skip to content