U subotu, 12. listopada, održana je tradicionalna, 22. po redu gastro manifestacija Dani zelja i bregofske pite pod pokroviteljstvom Općine Koprivnički Bregi.

Pred mnogobrojnim posjetiteljima u društvenom domu nastupili su naši vrtićarci s tetama i KU Tomislav Franjić iz Kalinovca.

Pod budnim okom Suzane Bukvić i Tomislava Tomieka, vodećim ljudima organizacijskog odbora manifestacije, održano je loptanje s glavicama zelja u kojem su najbolji bili načelnici Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i njegov kolega Mario Švegović iz Koprivničkog Ivanca. Natjecalo se i u rezanju zelja za salatu na starinski način u kojem je pobjedu odnio Branko Takač, a izvagana je i najteža glavica zelja.

Posjetitelji su imali priliku kušati različita jela sa zeljem, od sekeli gulaša, krpica sa zeljem, sarme i štrukli sa zeljem do zaštićene bregofske pite. U seoskom dvorištu ispred Doma posjetiteljima se nudio i pečeni kesten, a bregovski vinari predstavili su se svojim vinima vrhunske kvalitete. U večernjim satima svojim nastupom goste su zabavile TS Cure iz centra.

Do godine se nadamo da će uz goste izvana i stanovnici Koprivničkih Bregi više podržati Dane zelja svojim dolaskom jer ipak je to manifestacija koja promiče cijelo naše selo.

U pripremi i organizaciji sudjelovale su vrijedne članice Udruge žena Koprivnički Bregi, Udruga prijatelja kulture Vlado Dolenec i Udruga branitelja ogranak Koprivnički Bregi. Jedno veliko HVALA za njihov trud.

Scroll to Top
Skip to content