Općina Koprivnički Bregi gostovala je u gradu Bűku u Republici Mađarskoj 6. kolovoza 2022. godine u obilježavanju 20. Hrvatskih kulturnih dana. U gradu s oko 3 500 stanovnika žive pripadnici hrvatske manjine koji su organizirani u Hrvatske samouprave te njeguju hrvatske običaje i kulturu. Kulturni dani obilježeni su svetom misom na hrvatskom jeziku i kulturnim programom.

Općinu Koprivnički Bregi predstavljali su načelnik Mato Kuzminski, predstavnica Udruge žena Glogovac Marija Mujić, predstavnik Airsoft kluba Vuk Koprivnički Bregi Željko Golubić, Barica Bahun i članovi KUD-a Rudar Glogovac. U kulturno umjetničkom programu članovi KUD-a Rudar Glogovac predstavili su se s koreografijom Podravine pod nazivom „Primi dragi ružicu od mene“, autorice Josipe Draganić, uz glazbenu obradu Tomislava Fajfara.

Nakon programa u kojem su sudjelovali i članovi hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga u Mađarskoj (pjevački zbor Danica iz Bűka, pjevački zbor Ljubičica iz Petrovog Sela, pjevački zbor Đurđice iz Sambotela, pjevački zbor Rozmarin iz Gornjeg Četara, pjevački zbor Zviranjak iz Prisike, plesačka grupa i tamburaški sastav Gradišće iz Petrovog Sela, plesačka grupa Veseli Gradišćanci iz Unde, plesačka grupa iz Dolnje Pulje), nazočnima se obratio načelnik Mato Kuzminski te pohvalio zajedništvo Hrvata u Mađarskoj i njihovu ljubav prema domovini. Tom prigodom je domaćinima i organizatorima podijelio prigodne poklone.

Nakon večere, prisutne su zabavljali tamburaški sastav Koprive i Pinka bend izvodeći popularne hrvatske pjesme. Članovi KUD-a Rudar Glogovac i ovog su puta iz Mađarske ponijeli predivne uspomene, obnovili stara prijateljstva, upoznali mlađe članove s tradicijom Hrvata u Mađarskoj te dogovorili nove susrete i druženja.

Scroll to Top
Skip to content