Općina Koprivnički Bregi prijavila je još jedan projekt, sukladno Javnom pozivu za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini. 

Javni poziv objavilo je ovaj put Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a prijavljen je projekt izgradnje Izgradnje parkirališta uz groblje u Glogovcu. 

Ovim projektom predviđena je izgradnja 48 parkirališnih mjesta, plus 2 parkirna mjesta za osobe s invaliditetom, a ukupna planirana vrijednost investicije iznosi 521.000 kn. 

Nakon prijave projekta Izgradnja pješačke staze – etapa 1 (sa pješačkim mostom) u naselju Koprivnički Bregi na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova te projekta Kultura u centru na Javni poziv Ministarstva kulture, Izgradnja parkirališta uz groblje u Glogovcu je treći projekt koji je u kraćem roku Općina prijavila na Javne pozive za sufinanciranja od strane nadležnih ministarstava. 

Najavljeni su i novi Javni pozivi i mjere ruralnog razvoja, primjerice za sufinanciranje izgradnje i dogradnje vodnih sustava i sustava odvodnje, za koji Općina Koprivnički Bregi također ima spreman projekt za prijavu – Izgradnju kanalizacijske mreže u naselju Jeduševac. 

Vjerujem da ćemo na svim ovim pozivima dobiti značajna sredstva za naše prijavljene projekte, što će znatno olakšati njihovu realizaciju Općini s financijskog aspekta, budući da je riječ o iznosima sufinanciranja od 60% – 80%. 

Time nastavljamo s kontinuiranim aktivnostima pripreme i realizacije projekata u cilju daljnjeg razvoja komunalnog gospodarstva i uravnoteženja komunalnog standarda na području cijele naše Općine, čime će žitelji Bregi, Glogovca i Jeduševca imati jednake komunalne uvjete i standarde kao što imaju i žitelji većih urbanih sredina. 

Zahvaljujem svim djelatnicima Općine na pomoći i trudu uloženom u izradu i prijavu projekata te se veselim njihovoj realizaciji, kao i pripremi novih projekata u periodu pred nama. 

Načelnik Općine Koprivnički Bregi

Mario Hudić, dipl.oec.

Scroll to Top
Skip to content